Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Uz Lietuvas robežas ar Baltkrieviju noticis incidents; robežsargi slēdz Medininku kontrolpunktu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Svētdien jau otro dienu ir slēgts Lietuvas robežsardzes kontrolpunkts Medininkos uz robežas ar Baltkrieviju, jo Baltkrievijas robežsargi atsakās pieņemt atpakaļ Pakistānas pilsoni, kurš mēģināja iebraukt Lietuvā ar viltotiem dokumentiem.

Medininku kontrolpunktu Lietuvas robežsargi slēdza sestdien plkst.13 pēc tam, kad Pakistānas pilsonis mēģināja iebraukt Lietuvā, uzrādot viltotus Rumānijas personu apliecinošus dokumentus. Lietuvas robežsargi lika pakistānietim doties atpakaļ uz Baltkrieviju, taču Baltkrievijas robežsargi atsakās viņu ielaist.

Lietuvas robežsargi Pakistānas pilsoni apgādā ar pārtiku un ūdeni, aģentūrai BNS pastāstīja Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta preses sekretārs Ģiedrjus Mišutis.

To transportlīdzekļu vadītājus, kuri piebrauc pie Medininku kontrolpunkta, Lietuvas robežsargi mudina doties uz citiem kontrolpunktiem. Robežu tiek atļauts šķērsot vienīgi satiksmes autobusiem ar Lietuvas numura zīmēm un diplomātiskajam transportam.

Pēc Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta svētdien sniegtās informācijas, iepriekšējā diennaktī uz Baltkrievijas robežas nav bijis citu gadījumu, kad migranti būtu mēģinājuši nelikumīgi iekļūt Lietuvā.