Japāņus aicina piedalīties Rīgas maratonā

Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars 22.februāra intervijā laikrakstam The Japan Times, stāstot par savu dalību Tokijas maratonā jau 5.reizi, aicina japāņu skrējējus piedalīties arī ikgadējā Rīgas maratonā.

Japānā skriešana ir ļoti populārs sporta veids un tādi pasākumi kā maratons pulcē ļoti lielu dalībnieku skaitu. Tokijas maratons ir viens no populārākajiem Japānā notiekošajiem maratoniem, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 30 000 skrējēji, un sacensības Tokijas ielās vēro miljoniem skatītāju. Ik gadu maratonam piesakās aptuveni 10 reizes vairāk skrietgribētāju un dalībnieki tiek atlasīti izlozē.

Latvijas vēstnieks P.Vaivars ir vienīgais no Japānā rezidējošiem ārvalstu vēstniekiem, kas ir piedalījies visos četros iepriekš rīkotos maratonos, veicot visu 42 195 m garo distanci. Šogad 27.februārī vēstnieks piedalīsies jau 5.Tokijas maratonā.

Interese par Rīgas maratonu radās 2010.gadā, kad vēstniecība sāka informēt plašāku Japānas sabiedrību par lielāko maratonu Baltijā. Diemžēl 2010.gadā neviens japāņu skrējējs vēl nepiedalījās Rīgas maratonā. Cerams, ka šogad Rīgas maratonā varētu piedalīties pirmie japāņu skrējēji. Pašreiz vēstniecība ir uzsākusi informēšanas kampaņu, kuras laikā informācija par Rīgas maratonu tiek sniegta visās vēstnieka intervijās un Latvijas atpazīstamības veicināšanas pasākumos, tai skaitā tūrisma semināros un tiekoties atsevišķi ar vairākām šajā jomā strādājošām kompānijām. Tāpat vēstniecībā ir paredzēts īpašs pasākums japāņu skrējējiem kopīgi ar japāņu kompāniju, kas rīko pasaules maratonu tūres.

The Japan Times ir lielākais angliski rakstošais ikdienas laikraksts Japānā ar kopējo tirāžu 50 000 eksemplāru.

Svarīgākais