Krievi tiek gatavoti kapitulācijai karā: Piontkovskis "atmaskojis" Prigožinu

© Scanpix

Grupējuma "Vāgnera" sacelšanās Krievijā mērķis bija sagatavot Krievijas Federācijas iedzīvotājus neizbēgamai sakāvei karā pret Ukrainu un atgriešanos pie 1991. gada robežām, par politologa un publicista Andreja Piontkovska viedokli raksta unian.net.

"Prigožinam ir uzticēta izšķiroša loma visā šajā operācijā," sacīja Piontkovskis. Viņš ir pārliecināts, ka “Vāgnera” līdera “spēle” vedina krievus pie kapitulācijas idejas:

"30 miljoni Krievijas iesaukto ar atvieglojumu un dziļa gandarījuma sajūtu sagaidīs pirmo jaunās valdības dekrētu - Putina dekrēta par mobilizāciju atcelšanu, un viņi uz visiem laikiem kļūs par jaunās valdības dedzīgiem atbalstītājiem. Ar viņiem nav nekādu problēmu. Bet aptuveni 10-15% iedzīvotāju - tie ir pārliecināti Z-patrioti, īsti sasodīti krievu fašisti.

Kā viņi var pārdot ideju par neizbēgamu sakāvi? Šeit ir nepieciešams Prigožins. Visi šie pusnoziedzīgie Z-lopi uzskata viņu par savējo, ar entuziasmu pieņem bandīta-miljardiera anti-elites apziņas plūsmu, kāri ēd viņa “īsto patiesību”. Un šī patiesība taktiski un uzmanīgi vedina viņus pie domas par padošanos."

Pēc Piontkovska teiktā, sacelšanās radikāli vājinājusi Putina personīgo varu viņa mafiozajā valstī un atcēlusi viņa izredzes uz "cieņpilnu neizšķirtu" viņa vadītajā "pasaules karā".

Svarīgākais