Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina: Uz Zaporižjas AES jumta novietoti sprāgstvielām līdzīgi priekšmeti

© Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki brīdina, ka drīzumā krievi varētu sākt gatavoties nopietnām provokācijām Zaporižjas atomelektrostacijā - uz 2 energobloku jumtiem novietoti sprāgstvielām līdzīgi priekšmeti, vietnē Facebook ziņo Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

“Ukrainas bruņotie spēki oficiāli paziņo par iespējamas provokācijas gatavošanu tuvākajā laikā Zaporižjas atomelektrostacijas teritorijā, kuru kopš 2022. gada 4. marta okupē Krievijas teroristi,” teikts ierakstā.

Tiek ziņots, ka saskaņā ar operatīvo informāciju uz ZAES trešā un ceturtā energobloka ārējā jumta novietoti sprādzienbīstamām iekārtām līdzīgi svešķermeņi.

Pēc militārpersonu domām, to detonācijai nevajadzētu sabojāt energoblokus, taču tas var radīt maldīgu priekšstatu, ka no Ukrainas puses tiek veikta apšaude - lai veiktu dezinformāciju, šo faktu var izmantot Krievijas mediji un Telegramm kanāli.

"Ukrainas bruņotie spēki nepārkāpj starptautisko humanitāro tiesību normas, uzrauga un kontrolē situāciju un ir gatavi rīkoties jebkuros apstākļos,” uzsvēra Ukrainas Bruņotie spēki.