Krievijas Federācijā draud sacelšanās: Krievijas opozīcijas līderis nosauca galveno zīmi

© Scanpix

Krievijā lielākais organizētais spēks ir migranti, viņi jau ir bruņoti, un viņi var sākt sacelšanos, raksta unian.net.

Raidījuma "Arguments" ēterā Krievijas opozīcijas līderis un žurnālists Vjačeslavs Maļcevs sniedza komentāru par sacelšanos draudiem Krievijā:

"... mēs redzam milzīgu migrantu skaitu - tas ir lielākais spēks. Ja kāds uzskata armiju par lielāko spēku - tas tā nav. Tieši migranti ir lielākais organizētais spēks... Ir ļoti daudz cilvēku diasporā, kas nopludina informāciju, un es zinu, ka decembrī šie diasporu vadītāji, visādas strādājošo migrantu arodbiedrības un tā tālāk, izlēma jautājumu - ja viņi sāks sacelšanos, cik daudz cilvēkus viņi var izvest Maskavā.”

Pēc viņa teiktā, izrādījās, ka tas ap miljons cilvēku. "Kā jūs saprotat, tas ir vairāk nekā visa Putina armija. Kāpēc tas ir vajadzīgs? Tad, kad Ukrainas armija sasniegs Krievijas robežas, un Tatarstānā un Baškīrijā sāksies sacelšanās, lai atdalītos, tad būs vajadzīga garantija, ka šī atdalīšanās var nesāpīgi notikt. Kā to var garantēt - tikai izraisot sacelšanos Maskavā un Sanktpēterburgā, un tad vairs nebūs laika gar republikām..." apgalvoja Maļcevs.

Žurnālists piebilda, ka tikai šā gada pirmajos trīs mēnešos Krievijas Federācijā ieradās 2 700 000 migrantu, bet trešā daļa saņēma pilsonību, un lielākajai daļai no viņiem jau ir ieroču atļaujas. "Un daudzi jau ir iegādājušies medību ieročus, tas ir, viņi visi uzreiz kļuva par medniekiem..." Maļcevs komentēja.

Opozicionārs arī piebilda, ka "diasporās tiek dota nauda ieroču iegādei, un viņi visi ir bruņoti.”