Miris Oskara balvas ieguvējs

© Pixabay

Oskara balvas ieguvējs un seriāla “Little Miss Sunshine” zvaigzne aktieris Alans Ārkins miris piektdien, 89 gadu vecumā, paziņoja viņa ģimene, vēsta CNN.

“Mūsu tēvs bija unikāli talantīgs dabas spēks gan kā mākslinieks, gan kā cilvēks. Mīlošs vīrs, tēvs, vecvectēvs un vecvectēvs, un viņa ļoti pietrūks,” teica trīs viņa dēli paziņojumā presei.

Ārkins kļuva par vienu no nedaudzajiem aktieriem, kurš tika nominēts Oskaram par savu pirmo galveno lomu kino - viņš tika nominēts par Rozanova lomu 1966. gada kara komēdijā “Krievi nāk, krievi nāk.”

Viņš saņēmis Oskara nominācijas arī par tēlojumu filmās "Sirds ir vientuļš mednieks" (1967) un "Argo" (2012), savukārt savu vienīgo Oskara balvu aktieris saņēma par otrā plāna lomu filmā “Little Miss Sunshine” 2007. gadā.

Pavisam nesen Ārkins tika nominēts Emmy, Zelta globusa un SAG balvām par savu komisko tēlojumu Netflix seriālā “The Kominsky Method”.

Holivudas zvaigznes un aktiera ģimene pārpludinājuši Instagram vietni ar piemiņas ierakstiem aktierim, godinot viņa darbu un talantu.