Traģēdija Baltijas jūrā; policija pieļauj slepkavības iespēju

© SCANPIX/AFP

Poliete un viņas 7 gadus vecais dēls gājuši bojā pēc tam, kad bērns iekritis jūrā no prāmja un mamma metusies jūrā viņu glābt, piektdien paziņoja Zviedrijas prokuratūra. Šobrīd notiekot lietas izmeklēšana, policija pieļauj arī slepkavības iespēju, vēsta Reuters.

Zviedrijas varas iestādes ceturtdien paziņoja , ka bērns nokritis no kuģa un māte, mēģinot glābt, pārlēca pāri bortam. Vēlāk abus ar helikoptera palīdzību nogādāja Zviedrijas slimnīcā, diemžēl vēlāk viņi abi nomira.

Zviedrijas prokuratūra piektdien paziņoja, ka tā ir sākusi provizorisku izmeklēšanu par slepkavību, vienlaikus piebilstot, ka neviens aizdomās turamais nav identificēts.

"Izmeklēšanas mērķis ir mēģināt noskaidrot notikušo," sacīja prokurore Stīna Brindmarka.

Polijas policija jau iepriekš apstiprināja nāves gadījumus.

"Diemžēl no rīta saņēmām informāciju no Zviedrijas puses, ka mums šī briesmīgā ziņa ir jānodod ģimenei, jo gan zēns, gan sieviete ir miruši," sacīja Polijas policijas pārstāvis Mariušs Čarka.

Zviedrijas prāmis Stena Spirit atradās Baltijas jūrā pusceļā ceļā uz Gdiņu Polijā no Karlskronas Zviedrijā, kad notika incidents, ceturtdien paziņoja glābšanas dienesta amatpersonas.

"Pagaidām mums nav informācijas, vai tas noticis prāmja darbības traucējumu dēļ," telekanālam TVN 24 sacīja Stena Line pārstāve Agņeška Zembžicka. "Mēs sadarbojamies ar policiju un citām iestādēm, kuras ir norīkotas, lai izskaidrotu šīs problēmas cēloņus un apstākļus."

Zviedrijas policija ar Polijas valsts ziņu aģentūras PAP starpniecību izplatīja aicinājumu Polijas pasažieriem, lūdzot sniegt informāciju, kas varētu izskaidrot, kā notika negadījums.

Video no glābšanas operācijas pieejams šeit

Svarīgākais