Kišiņevas lidostā sadusmojies pasažieris nošauj divus cilvēkus [papildināts 22:15]

© SCANPIX/Caro/Bastian

Moldovas mediji ziņo, ka Kišiņevas lidostā atskanējuši šāvieni. No ēkas tiek evakuēti pasažieri, vēsta NEXTA.

Moldovas Iekšlietu ministrija ziņo, ka ārvalstu pilsonis, kurš ceļojis no Turcijas un kuram aizliegts ieceļot Moldovā, Kišiņevas lidostā lietojis šaujamieročus. Notikuma vietā strādā likumsargi. Divi cilvēki nogalināti. Lidostas darbība apturēta.

Tadžikistānas pilsonis, kurš piektdienas pēcpusdienā sarīkoja apšaudi Kišiņevas lidostā, atrodas kritiskā stāvoklī, un viņam draud mūža ieslodzījums, vēsta pravda.com.ua.

Ziņu aģentūra Leta vēsta, ka pēc aizlieguma iebraukt Moldovā piektdien Kišiņevas lidostā pasažieris no Tadžikistānas nošāvis policistu un lidostas apsardzes darbinieku, paziņojušas amatpersonas. Ievainots tika arī kāds pasažieris.

43 gadus vecajam Tadžikistānas pilsonim drošības apsvērumu dēļ tika aizliegts iebraukt Moldovā un viņu bija plānots nogādāt atpakaļ savā valstī. Taču viņam izdevās atņemt policistam ieroci, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Moldovas premjerministrs Dorins Rečans.

Speciālie policijas spēki sagūstīja uzbrucēju, kurš arī tika ievainots. Pret viņu sākta izmeklēšana par "teroraktu, nogalinot vairākus cilvēkus", pavēstīja premjers.

Moldovas prezidente Maija Sandu paziņoja, ka pēc šī incidenta varasiestādes atrodas "paaugstinātas trauksmes stāvoklī". "Šī ir skumja diena mums visiem," Facebook" paziņoja Sandu, izsakot "visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem".

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka varasiestādes atjauno kārtību lidostā, taču "komercdarbība un lidojumu organizēšana šobrīd joprojām ir traucēta".

Pasaulē

Galvenais jautājums, kuru cilvēki uzdod pēc ASV prezidenta amata kandidātu debatēm, ir viens: kā tas nākas, ka valstī ar 330 miljoniem iedzīvotāju par šo amatu cīnās šie divi padzīvojušie vīri, kurus patiesībā neviens īsti negrib redzēt Baltajā namā? Vai tiešām nav neviena labāka?