Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Pēc zirnekļa kodiena sieviete nonāk slimnīcā

© Ekrānuzņēmums/FB

Kādā sociālā tīkla Facebook grupā, kuras dalībnieki apspriež veselību un dažādas slimības, ievietots satraucošs Anglijā dzīvojošas lietuvietes Giedres stāsts. Meitene dalījās ar fotogrāfiju un jautāja - vai kādam ir iekodis zirneklis un kā šāds kodums jāārstē? Giedre steidzās uz slimnīcu pēc zirnekļa koduma, un speciālisti apstiprināja - zirnekļi parasti neuzbrūk cilvēkiem, taču ir sugas, kas to spēj, raksta tv3.lt.

Meitene stāsta, ka viss sācies ar nelielu pūtīti, kuru viņa saspiedusi. Kā viņa pati apgalvo, sākumā viņa domāja, ka pūtīte, kas parādījās uz viņas rokas, nav nekas nopietns.

“Pēc pāris dienām tā sāka kļūt lielāka, līdz kļuva tik liela, ka mana roka dubultojās izmēros. Sāpes bija necilvēcīgas, es nevarēju pat saliekt pirkstus,” dalās Giedre.

Ar katru dienu brūces izskats pasliktinājās. Lietuviete sacīja, ka ilgi nav gaidījusi un steigusies uz slimnīcu, kur viņai izrakstīja antibiotikas. Turklāt ārsts veica arī procedūru, kuras laikā pārgrieza pūtīti un no tās iztecināja šķidrumu.

“Teica, lai eju siltā vannā un mēģinu izspiest pūtīti. Paši ārsti pat nevarēja pateikt, kas izraisīja infekciju. Paldies Dievam, pēc pāris nedēļām man izdevās izspiest visu pūtīti. Palikusi pat neliela iedobe.”

Giedre stāsta, ka šobrīd atliek vien pabeigt nozīmēto antibiotiku kursu un gaidīt, kad brūce beidzot sadzīs. Lai gan viņa joprojām nav precīzi noskaidrojusi, viņa pieļauj, ka viņai rokā varētu būt iekodis zirneklis.

Speciālists stāsta, ka visiem Lietuvā sastopamajiem zirnekļiem piemīt spēja skrāpēt un dzelt, taču ne visi to dara, jo izmēri to vienkārši neļauj.

“Lietuvā ir tikai dažas zirnekļu sugas, kuru kodums šķiet ass kā adata. Viens no tiem ir pieaugušais jauktenis. Tomēr zirneklis uzbruks tikai tad, ja tam darīs pāri - viņš lieki netērē savu indi lielākiem radījumiem.

Zirnekļi savu indi izmanto ēdiena iegušanai, tā ir daļa no medībām - zirnekļi indi injicē upurim, ko pēc tam ēd. Neesmu dzirdējis, ka pēdējā laikā te kāds būtu sakosts. Biežāk cilvēki piesakās, pamatojoties uz savām bailēm,” speciālists skaidro.