Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

WSJ: Kremlis satraukts par savu nākotni, baidoties zaudēt ietekmi pār sabiedrotajiem

© AP/Scanpix/Leta

Pēc Jevgeņija Prigožina vadītā algotņu grupējuma "Vagner" dumpja Maskava baidās zaudēt savu ietekmi Āfrikā un vairākās Āzijas valstīs un ir nosūtījusi uz tām Krievijas Ārlietu ministrijas delegācijas, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Krievijas varas iestādes jau dumpja dienā pastiprināja diplomātisko aktivitāti, lai partneriem Āfrikā un Tuvajos Austrumos apliecinātu, ka algotņu iepriekš veiktās "operācijas" turpināsies, taču citā vadībā, raksta WSJ.

Tiek ziņots, ka Krievijas Ārlietu ministrijas delegācijas steidzami devušās uz Centrālāfrikas Republiku un Mali, kā arī Sīriju, lai risinātu sarunas ar vietējām amatpersonām.

""Vagner" ir palīdzējis Krievijai nostiprināt savu ietekmi, un valdība nevēlas no tās atteikties," sacīja bijušais ASV īpašais pārstāvis Sāhelas reģionā Rietumāfrikā Džons Pīters Fams.

WSJ arī atsaucās uz vairākiem starptautiskajiem ekspertiem, kas pauda viedokli, ka ASV varētu izmantot radušos apjukumu un mēģināt atgūt ietekmi valstīs, kurās darbojās "Vagner" kaujinieki.