Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vieglatlētikas treneris Igaunijā tiek turēts aizdomās par seksuālām attiecībām ar audzēkņiem

© Scanpix/Postimees

Igaunijas policija ir uzsākusi krimināllietu pret vieglatlētikas treneri Mehi Viru - viiņš tiek turēts aizdomās par sava trenera stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un ietekmi uz saviem audzēkņiem. Tiek uzsvērts, ka cietušo skaits vēl nav precizēts, raksta postimees.ee.

Virsprokurore Kairi Kaldoja komentēja, ka treneris tiek turēts aizdomās par audzēkņu uzticības un atkarības ļaunprātīgu izmantošanu, lai stātos dzimumattiecībās.

“Jauniešu sportisko ambīciju un uzticības izmantošana šādā veidā, lai uzsāktu dzimumattiecības, ir noziedzīgs nodarījums,” skaidroja Kaldoja.

“Cilvēku labklājība un panākumi bieži vien ir atkarīgi no kāda darbā, skolā vai citās dzīves jomās. Tomēr šo ietekmi vai lomu nedrīkst izmantot ļaunprātīgi. Šāda cilvēka ietekmēšana, lai to iesaistītu seksuālās attiecībās, ir noziedzīgs nodarījums. Nereti tikai pēc daudziem gadiem cilvēks var saprast, ka ir ticis ietekmēts un izmantots,” Kaldoja stāstīja presei.

Viņa mudina cilvēkus sazināties ar policiju vai cietušo atbalsta dienestiem, ja viņi jūt, ka ir bijuši pakļauti seksuālai saskarsmei ietekmes vai atkarības dēļ, arī tad, ja pagājuši gadi kopš iespējamā nozieguma. “Pat ja šobrīd mēs vairs nevaram neko iesākt konkrētajā lietā, tas var palīdzēt atrisināt citu lietu. Bet vissvarīgākais ir sirdsmiera atjaunošana,” sacīja Kaldoja.