Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Pasaulē

Rietumi gatavojas pēkšņam Krievijas sabrukumam

© Pixabay.com

Rietumi nebija gaidījuši, ka Putina režīms kļūs tik trausls un ātri saplaisās, raksta Lielbritānijas izdevums “Times”.

Rietumvalstis gatavojas Krievijas sabrukumam, kas var notikt jebkurā brīdī. Tā iespējamība krasi pieauga pēc Prigožina un viņa privātās militārās kompānijas “Vagner” apvērsuma mēģinājuma, kad tikai dažu stundu laikā tika ieņemtas divas lielas pilsētas un tuvojās Maskavai.

Britu izdevums “Times” ziņo, ka Apvienotā Karaliste saņēmusi brīdinājumu jebkurā brīdī būt gatavai pēkšņai Krievijas sabrukšanai pēc neveiksmīga apvērsuma mēģinājuma.

Rakstā atzīmēts, ka rietumi aktīvi seko līdzi, kas notiek Krievijā, un daudziem bijis liels pārsteigums, cik vājš ir kļuvis Putina režīms, kas vēl nesen šķita spēcīgs.

ASV valsts sekretārs Blinkens sacīja, ka Prigožina sacelšanās liecina par “plaisām” Putina režīmā un “izraisīja daudz jautājumu”. Tāpat tiek atzīmēts, ka tikai vienas dienas laikā Putins spēra milzīgu soli pretī savas valdīšanas beigām, parādot vājumu. No spēcīga līdera, kurš iepriekš bija solījis krieviem “apslapināt teroristus tualetē”, viņš pārvērtās par valsts galvu, kas atrodas uz sabrukuma un revolūcijas robežas.