Prigožins ārstējies Putina meitas klīnikā

© Scanpix/ IMAGO/SNA

“Vagner” dibinātājs Jevgeņijs Prigožins ar neīstu vārdu ārstējies Sanktpēterburgas klīnikā “Sogaz”, kuras viena no īpašniecēm ir Vladimira Putina meita Marija Voroncova - par to savā Telegram kanālā pastāstīja žurnālists Sergejs Nemaļevičs, raksta The Insider.

Veicot kratīšanu Sanktpēterburgas viesnīcā “Trezzini”, kas tiek uzskatīts par Prigožina biroju, tika atrastas viltotas pases ar viņa fotogrāfijām - izdevums “Fontanka” publicēja fotogrāfijas, kurās bija redzamas Vāgnera dibinātāja fotogrāfija, bet dažādi vārdi un dati. Viena no pasēm bija uz Dmitrija Isaakoviča Geilera vārda, kurš dzimis Ļeņingradā 1965. gadā - tā ir arī Prigožina dzimtene, tikai viņš ir dzimis 1961. gadā.

Kā stāstīja Nemaļevičs, viņš atcerējies, ka šo vārdu redzējis klīnikas “Sogaz” VIP klientu sarakstā, kas 2021. gadā nonāca Radio Brīvība redakcijas rīcībā.

“Tur ārstējas Sanktpēterburgas ietekmīgie, visādi vietējie drošības ierēdņi. Gandrīz visus sarakstā iekļautos vārdus bija viegli identificēt, taču ar Dmitriju Geileru mums tas neizdevās,” viņš stāsta.

Meklējot personu ar šo vārdu, tika atrasts cilvēks, kurš meklēja šofera darbu un neatbilst pacienta lomai elitārā klīnikā, kuras vārds datubāzē bija atzīmēts ar “super VIP”.

“Pēc tam mēs nolēmām, ka kāds tiek ārstēts zem sava šofera vārda, taču mēs nevarējām noskaidrot, kurš tieši. Tagad ir skaidrs, ka tas bija Prigožins,” secināja Nemaļevičs. Žurnālisti atgādināja, ka klīnikā “Sogaz” ārstējas arī ievainotie Vāgnera algotņi.

Svarīgākais