Ukrainas kara 487. diena. Jaunākā informācija [papildināts 22:10]

© Scanpix/ZUMA Press

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 25. jūnijā. Ukraina jau vairāk kā gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

22:10. CNN žurnālisti uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins nepiedos "Vagner" līderim Jevgeņijam Prigožinam viņa sacelšanos un viņš Baltkrievijā tiks nogalināts.

20:10. Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins 24.jūnijā mēģināja sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, taču viņš atteicās, atsaucoties uz Kremlim un Krievijas valdībai pietuvinātiem avotiem, raksta Meduza.

18:40. Algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina preses pārstāvji paziņojuši, ka pašreiz ar viņu nav iespējams sazināties un nav zināms, kur viņš atrodas, vēsta krievu mediji "Meduza" un "RTVI".

17:10. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens uzskata, ka grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina vadītais sacelšanās mēģinājums un veids, kā tas tika apturēts, atklājis reālas plaisas Krievijas līdera Vladimira Putina autoritātē.

16:10. Bijušais Lielbritānijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Ričards Danats paudis bažas, ka grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins ar saviem kaujiniekiem varētu uzbrukt Kijivai no Baltkrievijas, un aicinājis Ukrainas līderus būt modriem.

14:55. Notikumu attīstība Krievijā pēc algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina rīkotā militārā dumpja pašlaik nav prognozējama, lai arī Krievijas režīma līdera Vladimira Putina varas vertikāle ir kļuvusi nestabilāka, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda politologs Kārlis Daukšts.

13:20. Grupējuma "Vagner" kaujinieki atstāj Voroņežas apgabalu, šodien paziņojis Voroņežas apgabala gubernators Aleksandrs Gusevs.

12:30. Ukrainas Gaisa spēki diennakts laikā veikuši 18 triecienus Krievijas bruņoto spēku grupējumiem, šorīt paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

11:10. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 224 630 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 720 iebrucēji.

10:10. ASV izlūkdienesti jau pirms vairākām dienām konstatējuši pazīmes, ka algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins gatavojas sacelties pret Krievijas militāro vadību, ziņo Savienoto Valstu mediji. Izlūkdienestu amatpersonas informēja Balto namu, Pentagonu un Kongresu par šādu iespējamību dienu pirms Prigožina gājiena uz Maskavu, vēsta laikraksti "Washington Post" un "New York Times".

09:10. Algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki naktī uz svētdienu atstājuši Rostovu pie Donas, paziņojis reģiona gubernators. Kravas automašīnas ar kaujiniekiem, tanki un citas bruņumašīnas atgriezās lauka nometnēs ārpus pilsētas, atsaucoties uz Rostovas apgabala vadītāju Vasīliju Golubevu, ziņoja aģentūra TASS. Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz aculiecinieku, vēstīja, ka arī pats "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins atstājis Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābu Rostovā pie Donas. Pirms vagnerieši devās prom, desmitiem cilvēku, kas bija sapulcējušies pie štāba, uzgavilēja kaujiniekiem.

00:10. Algotņu grupējums "Vagner" pārtrauc virzīties uz Maskavu, sestdienas vakarā paziņoja grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins.

"Tagad pienācis brīdis, kad var tikt izlietas asinis. Tāpēc, saprotot visu atbildību par to, ka vienai no pusēm tiks izlietas krievu asinis, mēs pagriežam atpakaļ savas kolonnas un atbilstoši plānam atgriežamies lauka nometnēm," Prigožina teikto citē viņa preses dienests.

Progožins apstiprināja, ka šāda vienošanās panākta sarunās, kurās starpnieks bijis Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. Neilgi pirms tam par šādu vienošanos ziņoja Baltkrievijas preses dienests, norādot, ka pēc sestdienas rītā telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu panāktās vienošanās Lukašenko visas dienas garumā bijušas sarunas ar Prigožinu.