Ģenerālis Hodžess nosaucis ieroci, kas palīdzētu Ukrainas bruņotajiem spēkiem līdz vasaras beigām atgūt Krimu

Bens Hodžess © Scanpix/AFP

Bijušais armijas komandieris aicināja Rietumus nodrošināt Ukrainu ar tāla darbības rādiusa raķetēm, raksta Dialog.ua.

Ukrainas aizsardzības spēki būs spējīgi izlauzties cauri Krievijas aizsardzībai un atgūt kontroli pār Krimu līdz vasaras beigām, ja ASV un citi sabiedrotie nodrošinās Ukrainas armijai visus nepieciešamos ieročus, tostarp ATACMS raķetes, kas spēj trāpīt mērķiem pat 300 kilometru attālumā - šādu viedokli paudis bijušais amerikāņu armijas komandieris Eiropā, atvaļinātais ģenerālis Bens Hodžess.

Ģenerālis atgādināja, ka Ukrainas bruņoto spēku panākumiem pussalā ir nepieciešama Rietumu militārā palīdzība. Ar ATACMS raķešu palīdzību Ukraina varētu izsist no Sevastopoles Krievijas Federācijas Melnās jūras floti, kā arī veikt veiksmīgus triecienus pret citiem Krievijas militārajiem objektiem pussalā. Turklāt, kamēr netiks atgūta Krima, Ukraina nespēs atjaunot savu ekonomiku, jo Krievija bloķēs Azovas jūru, viņš atzīmēja.

Hodžess arī sacīja, ka šodien ir pāragri vērtēt pretuzbrukuma rezultātus, tomēr ģenerālis saglabā optimismu par Ukrainas spēku uzbrukuma operācijām.

Pasaulē

Jans un Elsa gandrīz pusgadsimtu dzīvoja laimīgā laulībā, un abi nomira kādā jūnija dienā no zāļu injekcijas, ko ārsti viņiem veica pēc viņu pašu lūguma. Nīderlandē šo operāciju sauc par duoeitanāziju – procedūra ir pilnīgi likumīga, lai gan tā joprojām tiek veikta reti. Ar katru gadu arvien vairāk pāru no Nīderlandes nolemj šādi beigt savu dzīvi, vēsta BBC.