Baidena dēls pieķerts nodokļu nemaksāšanā un nelikumīgā ieroču glabāšanā

Džo Baidens © Scanpix/AP

Tuvākajā laikā ASV prezidenta Džo Baidena dēls Hanters varētu atzīt savu vainu divos nodokļu noziegumos un nelikumīgā šaujamieroču glabāšanā, liecina tiesas dokumenti, par to raksta bbc.com.

Divas epizodes ir saistītas ar izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, kas pārsniedz 100 000 ASV dolāru 2017. un 2018. gadā. Otra apsūdzība attiecas uz periodu, kad Hanters Baidens lietoja narkotikas un sniedza par to nepatiesu informāciju, pērkot Colt revolveri.

Paredzams, ka, ja Baidens juniors piekritīs ārstēšanai no narkotikām, līguma nosacījumi, visticamāk, ļaus viņam izvairīties no cietumsoda.

Tomēr garantijas nav - par zvairīšanos no nodokļu maksāšanas paredzēts līdz pat gadam cietumā, savukārt par ieroču glabāšanas nosacījumu pārkāpšanu draud līdz desmit gadus ilgs cietumsods.

“Es zinu, ka Hanters apzinās, cik svarīgi ir uzņemties atbildību par kļūdām, ko viņš pieļāva, būdams narkotiku reibumā,” teikts Baidena advokāta Krisa Klārka paziņojumā. “Viņš ar nepacietību gaida ārstēšanas turpināšanu un šīs savas dzīves nodaļas noslēgšanu.”

Hanters Baidens iepriekš atzinis, ka ir bijis “tuvredzīgs" biznesā, ko viņš veica Ukrainā un Ķīnā, kas sarežģīja viņa tēva politisko dzīvi, taču apgalvoja, ka nav darījis neko nelikumīgu.

Tāpat viņš publiski runā par cīņu ar alkohola un narkotiku atkarību.

Baltā nama pārstāvji norādīja, ka prezidents un pirmā lēdija mīl savu dēlu un atbalsta viņu, taču negrasās komentēt notiekošo.

Pasaulē

Rīgā pirmdienas vakarā plkst.19 notiks protesta akcija pie Krievijas vēstniecības, lai nosodītu Krievijas raķešu triecienu bērnu slimnīcai "Ohmatdet" Kijivā, liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "X".