Divi palestīnieši atklāj uguni restorānā un benzīntankā; miruši 6 cilvēki, tai skaitā arī uzbrucēji

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Divi palestīnieši otrdien atklāja uguni restorānā un degvielas uzpildes stacijā pie ebreju apmetnes Jordānas rietumkrastā, nogalinot četrus izraēliešus un septiņus ievainojot, bet vēlāk paši tika nošauti, paziņoja Izraēlas amatpersonas.

Ebreju kolonisti mēģināja sarīkot atriebības uzbrukumus Jordānas rietumkrasta ziemeļos, aizbraucot uz palestīniešu pilsētām Havaru, Beitfuriku, Burinu un apkārtējiem ciemiem, kur viņi aizdedzināja desmitiem automašīnu, meta akmeņus un mēģināja aizdedzināt mājas. Vēl nav ziņots, ka šajos incidentos būtu nopietni ievainotie.

Izraēlas armija pirmdien bija veikusi reidu Dženīnas bēgļu nometnē, izraisot bruņotas kaujas, kuru laikā tika nogalināti seši palestīnieši un vairāk nekā 90 ievainoti, kā arī tika ievainoti astoņi Izraēlas karavīri.

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka nosūta papildspēkus uz Jordānas rietumkrastu, un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu solīja “nokārtot rēķinus ar slepkavām”.

Izraēlas armija paziņoja, ka visi upuri uzbrukumā pie ebreju apmetnes bija Izraēlas pilsoņi vecumā no 17 līdz 60 gadiem. Vietējie mediji ziņoja, ka trīs upuri bija ebreju apmetņu iedzīvotāji, bet ceturtais bija ieradies no Izraēlas centrālās daļas.

Abi palestīnieši, kas bija saistīti ar kaujinieku grupējumu "Hamas", atbrauca uz uzbrukuma vietu no palestīniešu Urifas ciema Jordānas rietumkrasta ziemeļos. Viņi vispirms iebruka humusa restorānā, tur nogalinot trīs cilvēkus, bet pēc tam devās uz degvielas uzpildes staciju un tur nošāva cilvēku, kurš uzpildīja savu automobili ar benzīnu, sacīja Izraēlas armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari.

Vienu no uzbrucējiem, kuru "Hamas" identificēja kā 26 gadus veco Mohannadu Falehu, ar vairākiem šāvieniem nogalināja civils garāmgājējs. Otrs uzbrucējs aizbēga ar zagtu automašīnu "Toyota", bet Izraēlas drošības spēki pēc stundām ilgas pakaļdzīšanās viņu nošāva Tubasas pilsētā. Palestīnas pašpārvaldes veselības amatpersonas viņu identificēja kā 24 gadus veco Haledu Sabahu.

Palestīniešu kaujinieku grupējumi "Hamas" un "Islāma džihāds" atzinīgi novērtēja šo uzbrukumu kā atbildi uz Izraēlas armijas pirmdienas reidu.

ASV vēstnieks Izraēlā Toms Naidss stingri nosodīja “četru nevainīgu izraēliešu bezjēdzīgo slepkavību” un sacīja, ka ir “dziļi nobažījies par civiliedzīvotāju nāvi" pēdējo divu dienu laikā.

Svarīgākais