Sievietei, kas "atdzīvojās" savu bēru laikā, tagad tiek gatvotas jaunas bēres

© Pixabay.com

76 gadus veca sieviete no Ekvadoras “atdzīvojās” pati savu bēru laikā - pēc viņas dēla teiktā, viņa sāka klauvēt pie zārka vāka. Sieviete nodzīvoja vēl nedēļu, kuras laikā ārsti mēģināja glābt viņas dzīvību, ziņo bbc.com.

Pirmo reizi ārsti par Bellas Montoijas nāvi paziņoja 9. jūnijā. Viņa tika nosūtīta uz apbedīšanas biroju un ievietota zārkā. Sievietes dēls apliecina, ka viņiem tika izsniegta miršanas apliecība.

Tomēr apmēram piecas stundas pēc bēru sākuma sievietes radinieki sāka “dzirdēt skaņas no zārka”, dēls pastāstīja ziņu aģentūrai Associated Press.

Pēc zārka atvēršanas ģimenes locekļi redzēja, ka Montoija smagi elpo. “Mēs visi nobijāmies,” stāstīja dēls Gilberto Barbera.

Vietējie mediji ziņo, ka sieviete sākusi izrādīt dzīvības pazīmes pēc tam, kad radinieki pirms bērēm atvēruši zārku, lai pārģērbtu sievieti bēru ceremonijai paredzētajās drēbēs.

Kad noskaidrojās, ka sieviete ir dzīva, tuvinieki izsaukuši ātro palīdzību, un sieviete nogādāta tajā pašā slimnīcā, kur iepriekš tika atzīta par mirušu.

Pirms incidenta Bella Montoija tika hospitalizēta ar aizdomām par insultu. “Viņai apstājās sirdsdarbība un elpošana, viņa nereaģēja uz reanimāciju, tāpēc dežūrārsts apstiprināja viņas nāvi,” teikts Ekvadoras Veselības ministrijas paziņojumā.

Atkārtotas ārstēšanas laikā viņas stāvoklis stabilizējās, bet ne uz ilgu laiku. Montoija septiņas dienas atradās intensīvajā aprūpē, pirms Ekvadoras Veselības ministrija paziņoja, ka viņa piektdien mirusi no insulta.

Vietējie mediji vēsta, ka sievieti apglabājis tas pats apbedīšanas birojas, kas iepriekš.

Ekvadoras varas iestādes ir apsolījušas izmeklēt visus notikušā apstākļus un izpētīt miršanas apliecību izsniegšanas kārtību šajā slimnīcā, vēsta Associated Press.

Jāpiezīmē, ka Bella Montoija nav vienīgā, kas “atdzīvojusies” pēc oficiāla paziņojuma par savu nāvi.

Februārī kādā apbedīšanas birojā Ņujorkas štatā tika nogādāta 82 gadus veca sieviete, kura joprojām elpoja - viņas nāve tika paziņota trīs stundas agrāk pansionātā.

Svarīgākais