Pēc Putina paziņojuma Girkins ir pārliecināts, ka Krievija karā neuzvarēs

Igors Girkins © Scanpix/Reuters

Krievu publicists Igors Girkins izteicis asu kritiku Krievijas prezidentam Putinam pēc viņa izteikumiem par kara gaitu - visticamāk, prezidenta rīcībā nav patiesas informācijas par situāciju Krievijā un notiekošo frontes līnijā, raksta dialog.ua.

Putina izteikumi ekonomikas forumā Sanktpēterburgā, tiekoties ar Krievijas militārajiem komandieriem, kļuva par izsmiekla objektu gan Krievijā, gan aiz tās robežām. Krievijas līdera problēmas kļuvušas acīmredzamas pat Krievijas radikālajiem patriotiem. Piemēram, Igors Girkins, klausoties Putina runu, aizsvilās dusmās, sakot, ka ar tādu pieeju Krievija nespēs uzvarēt un zaudējums tai ir garantēts.

“Es biju satriekts. Mūsu augstākais “nekomandieris” neuzvarēs šajā karā. Ar šādu valsts vadības pieeju neatkarīgi no tā, kādas uzvaras izcīnīs mūsu armija, mēs šo karu zaudēsim. Mēs vienkārši zaudēsim,” sacīja Girkins.

“Pirms gada ienaidnieks neuzbruka. Iniciatīva pilnībā piederēja Krievijas bruņotajiem spēkiem. Un ko mēs redzam tagad, 2023. gada jūnijā? Hersona ir pamesta, Izjuma ir pamesta, Kupjanska ir pamesta,” stāstīja Girkins.

Putina teiktais par to, kā Krievijas armija uzvar visus un praktiski necieš zaudējumus, Girkinā izraisīja īstu dusmu lēkmi, un viņš atklāti runāja par to, ka Putins ir bez prāta un nesaprot, par ko runā. Pēc viņa domām, ģenerāļi Putinam sniedz nepatiesu informāciju.