Financial Times ziņo par seksismu un uzmākšanos ANO konferencēs

© Pixabay.com

Starptautiskajās konferencēs, kas notiek ANO paspārnē, valda seksisms un uzmākšanās sieviešu delegātēm, raksta izdevums Financial Times.

Nesen Bonnā, Vācijā notikušajās ANO sanāksmēs, gatavojoties rudens klimata samitam COP28, vairākas dalībnieces norādīja, ka esot piedzīvojušas uzmākšanos, apvainojumus un ņirgāšanos no dalībniekiem - vīriešiem.

Kamila Zepeda, Meksikas delegācijas vadītāja, pagājušajā gadā COP27 konferencē Ēģiptē sacīja, ka esot piedzīvojusi seksuālu uzmākšanos.

Oficiāli ziņojumi par seksuālas uzmākšanās mēģinājumiem tika saņemti jau pagājušā gada ANO klimata samita laikā - 20 valstu grupa, tostarp Meksika, ASV, Apvienotā Karaliste, Vācija, Peru un Kanāda oficiāli aicināja ANO rīkoties, lai šādās sarunās “nodrošinātu vidi bez uzmākšanās”.

Vēstulē ANO organizatori tika aicināti “pievērst īpašu uzmanību tam, kā izturas pret sievietēm sanāksmju telpās un ārpus tām, lai nodrošinātu, ka visas dalībnieces jūtas līdzvērtīgas, atrodoties cieņpilnā un drošā darba vidē.”

Tagad ANO darbinieki apsver, vai atjaunināt savu “uzvedības kodeksu” un vai ieviest jaunus drošības pasākumus klimata samitam COP28, kas šā gada gada beigās notiks Dubaijā.

Kāda dalībniece teica: “Tas ir ļoti agresīvi. Vīrieši šajās konferencēs uzvedas kā savvaļas mežonīgajos rietumos.” Viņa arī norādīja, ka šādus pasākumus sabojā “toksisku alfa tēviņu uzvedība”.

Apsūdzības ietver arī gadījumus, kad sieviešu dzimuma pārstāves ir “tikušas noniecinātas” no vīriešu kārtas kolēģu puses, sanāksmēs kliedzot uz viņām.