Igaunijā māca cilvēkus, kā iegūt kompensāciju no tehnoloģiju giganta Google. Uzzini to arī Tu

© Pixabay.com

Tiesas procesa ietvaros Google, iespējams, būs jāmaksā 23 miljoni ASV dolāru lietotājiem, kuri no 2006. gada oktobra līdz 2013. gada septembrim noklikšķināja uz tās meklētājprogrammas saitēm - tek lēsts, ka izmaksas būs mazākas par astoņiem dolāriem, raksta postimees.ee.

Lai pieteiktos atlīdzībai, ir izveidota atsevišķa vietne, kas paredz individuālu maksājumu veikšanu 7,70 ASV dolāru apmērā. Tomēr šis skaitlis var svārstīties atkarībā no tā, cik cilvēku pieteiksies kompensācijai, raksta The New York Times.

Lietotājiem, kuri vēlas iesniegt sūdzību, izveidotajā vietnē līdz 31. jūlijam jānorāda savs pilns vārds, adrese un e-pasta adrese.

2013. gadā iesniegtajā prasībā Alphabet Inc. apsūdzēja Google par apzinātu meklēšanas vaicājumu un lietotāju vēstures glabāšanu un sistemātisku un atkārtotu izpaušanu trešo pušu vietnēm un uzņēmumiem, kas ir Privātuma noteikumu un Google solījumu pārkāpums saviem lietotājiem.

Tiek apgalvots, ka Google meklēšanas vaicājumi bieži ietvēra sensitīvu un personisku informāciju. Tie ietvēra reālus lietotājvārdus, adreses, tālruņu numurus, kredītkaršu numurus, sociālās apdrošināšanas numurus, finanšu kontu numurus un citus, kas varēja draudēt ar identitātes zādzības risku.

Jāpiebilst, ka Google vēl nav atzinis savu vainu. Šobrīd tai ir jāatjaunina FAQ jeb biežāk uzdotie jautājumi un galveno noteikumu lapa, lai atklātu, kā viņi koplieto meklēšanas vienumus ar trešajām pusēm.

Galīgo lēlumu tiesa pieņems 12. oktobrī. Nav arī skaidrs, kad sadalīs kompensācija - Google ir tiesības iesniegt apelāciju.

2022. gadā arī uzņēmums Facebook Meta piekrita samaksāt 725 miljonus ASV dolāru, lai atrisinātu līdzīgu tiesas prāvu par lietotāju datiem.

Svarīgākais