Pie Vācijas slavenākās pils nožņaugtas divas tūristes un no tilta iemestas aizā

Noišvānšteinas pils © Scanpix/Reuters

Kāds vīrietis uzbrucis divām amerikāņu tūristēm netālu no Noišvānšteinas pils Bavārijā, kas tiek uzskatīta par visvairāk apmeklēto pili Vācijā.

Kā vēsta The Telegraph, abas tūristes vīrieti satikušas uz Marijas tilta pie pasaulslavenās pils un kopā devušās uz taku, kas ved uz skatu laukumu.

Kādā brīdī 30 gadus vecais vīrietis, arī ASV pilsonis, mēģināja izvarot 21 gadu veco meiteni, un, kad 22 gadus vecā draudzene mēģināja viņu aizstāvēt, uzbrucējs viņu nožņaudza un nogrūda 50 metru augstajā gravā. Pēc tam viņš nožņaudzis un iegrūdis aizā arī otru meiteni, ziņo policija.

Aizdomās turamais tika noķerts pēc vērienīgas policijas operācijas tajā pašā dienā, iesaistot 25 transportlīdzekļus, un tika nogādāts policijas iecirknī.

Kad glābēji atrada abas sievietes, 22 gadus vecā jauniete bija guvusi traumas, taču varēja runāt. Tagad viņa atrodas slimnīcā ar ievainojumiem, kas novērtēti kā nopietni. 21 gadu vecā meitene ar helikopteru tika nogādāta slimnīcā, kur tajā pašā naktī nomira.

Policija izmeklē uzbrukumu kā slepkavību, slepkavības mēģinājumu un seksuālu uzbrukumu.

Noišvānšteinas pils ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Eiropā. Katru gadu to apmeklē aptuveni 1,4 miljoni cilvēku, un vasaras mēnešos pili vidēji dienā apmeklē vairāk nekā 6000 apmeklētāju.

Svarīgākais