“Ķīna ir izvēlējusies kandidātus”; Piontkovskis pastāstīja, kurš nomainīs Putinu

Vladimirs Putins © Scanpix/Reuters

Publicists un politologs Andrejs Piontkovskis uzskata, ka šobrīd Pekina ir izšķīrusies par diviem kandidātiem, kas varētu nomainīt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, raksta unian.net.

“Prigožins un Zatuļins - tie ir divi cilvēki, kuriem nekad nav bijis nekāds sakars ar kodolstratēģijas jautājumiem. Pēkšņi abi, īpaši Prigožins, katrā savā runā ļoti pareizi, ļoti kompetenti runā par tās izmantošanas neiespējamību un pat šantāžas nepieļaujamību,” politologs komentēja raidījuma ēterā.

“Man šķiet, ka šīs tēzes ir pilnīgi neorganiskas, viņiem pilnīgi neraksturīgas, tās ievietoja šīs grupas kuratori, un tās tika ievietotas pēc Mišustina (Krievijas Federācijas premjerministra) atgriešanās no Ķīnas... Prigožins un Zatuļins tagad izsaka Ķīnas prasības. Es domāju, ka viņi jau ir nodibinājuši kontaktus ar vecākajiem Ķīnas biedriem,” piebilda Piontkovskis.

“Vāgnera” vadītājs Jevgeņijs Prigožins jau iepriekš ir izteicies, ka sakāve karā pret Ukrainu Krievijai ir neizbēgama, savukārt Valsts domes deputāts Vjačeslavs Zatuļins sacīja, ka Krievija tā dēvētās “speciālās militārās operācijas” ietvaros nav izpildījusi nevienu savu mērķi.

Svarīgākais