Lukašenko atka runā par savu slimību: Nepieciešamības gadījumā Putins man nosūtīs duci ārstu

Lukašenko © Scanpix

Lai kliedētu baumas par steidzamu viņa pēcteča meklēšanu, Aleksandrs Lukašenko pastāstījis par savu slimību un ārstu prognozēm, raksta dialog.ua.

Lukašenko 13. jūnijā noliedza medijos izskanējušo informāciju par viņa kraso veselības stāvokļa pasliktināšanos un palīdzības meklēšanu pie ārstiem no Maskavas. Pēc diktatora teiktā, slimību nācies paciest, jo ​​bija plānotas maija svinības, kurās viņam bija jāpiedalās. “Ja ir kāda infekcija, it īpaši vīruss, tad tas ir jāārstē. Bet tas nebija nekas tik lipīgs kā koronavīruss, tomēr arī nekas labs un patīkams. Kā man teica eksperti, lai no tā tiktu vaļā, būs vajadzīgi vismaz trīs mēneši,” komentēja Lukašenko.

Lukašenko arī atspēkoja runas, ka esot vērsies pēc palīdzības Krievijas Centrālajā klīniskajā slimnīcā, apliecinot, ka nepieciešamības gadījumā “Putins viņam nosūtītu duci ārstu” un arī baltkrievu ārsti būtu spējīgi tikt galā ar viņa slimību.

“Taču es sapratu, ka, nevēršoties pēc palīdzības, ​​atveseļošanās prasīs ilgāku laiku - tā tas notika ar mani,” rezumēja Lukašenko.

Atgādinām, ka maija pirmajā pusē Lukašenko pirmo reizi savā prezidenta karjeras laikā neieradās Baltkrievijas karoga dienas svinībās un klīda baumas, ka prezidents ir nogādāts slimnīcā. Vēlāk prese apsprieda Lukašenko pēcteča meklēšanas operāciju.