Igaunijas loģistikas speciālisti nejauši šķērso robežu un nonāk Krievijas robežsargu "nagos" [papildināts 16:50]

© f64.lv, Oksana Džadana

Krievijas robežsargi otrdien aizturējuši divus Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta loģistikas darbiniekus, kuri robežas uzturēšanas darbu laikā nejauši šķērsojuši robežu.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta darbinieki ieradušies Sātses robežšķērsošanas punktā valsts dienvidaustrumos, lai apsekotu robežas posmu, kurā plānoti uzturēšanas darbi.

Divi no trim darbiniekiem kļūdījās un ar visurgājēju iebrauca Krievijas teritorijā. Netālu no robežas neilgi pirms plkst.15 attiecīgi 61 un 57 gadus vecos vīriešus aizturēja Krievijas robežsargi, informējis Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments.

Loģistikas speciālisti robežšķērsošanas punkta apsekošanai kļūdaini izvēlējušies patruļas ceļu Krievijas pusē, nevis asfaltēto ceļu Igaunijas pusē. Aizturēšanas laikā viņi atradās dažus metrus Krievijas teritorijā.

Aizturēšanas laikā viņi nepretojās un Krievijas robežsargi nepielietoja spēku.

"Šodienas incidents bija cilvēciska kļūda. Pašlaik darām visu, lai pēc iespējas ātrāk mūsu darbinieki atgrieztos Igaunijā," paziņoja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Dienvidu prefektūras vadītājs Vallo Kopels.

Igaunijas robežsardzes pārstāvis Urmass Elmi, kurš ceturtdien vadīja Igaunijas delegāciju, kas tikās ar Krievijas robežsargiem, pastāstīja, ka domstarpību nav bijis un abas puses bijušas vienisprātis, ka loģistikas speciālisti šķērsojuši robežu cilvēciskas kļūdas dēļ.

Abi loģistikas speciālisti sodīti ar 3500 rubļu (38 eiro) naudassodu katrs, teica Elmi.

Pēc atgriešanās Igaunijā viņi atzina, ka Krievijā attieksme pret viņiem bijusi korekta.

Plkst.17 Igaunijas departaments uzaicināja Krievijas puses pārstāvi uz tikšanos Sātses robežkontroles punktā. Tikšanās laikā puses oficiāli reģistrēja incidentu, tomēr nespēja vienoties par tūlītēju darbinieku nodošanu atpakaļ Igaunijas pusei.

Abi aizturētie Igaunijas loģistikas speciālisti nav policisti, bet gan līgumdarbinieki. Viņi bija civilā apģērbā un bez jebkāda speciāla aprīkojuma.

Svarīgākais