Apple vadītājs Stīvs Džobss ir tuvu nāvei

© Scanpix

Apple vadītāja Stīva Džobsa (Steve Jobs) izskats nesen ticis iemūžināts fotogrāfijā, laikā, kad vīrietis devies prom no vēžu slimnieku klīnikas Kalifornijā. Kritiskās aprūpes ārsts Samuels Džeikobsons (Samuel jacobson) sacījis, ka Džobsa izskats liecina, ka Apple vadītājs tuvojas «tuneļa galam».

«Es teiktu, ka viņam atlikušas sešas nedēļas,» žurnālam Enquirer sacīja Džeikobsons.

Piecdesmit piecus gadus vecais Džobs, kurš janvārī devis savā trešajā atvaļinājumā septiņu gadu laikā, cieš no aizkuņģa dziedzera vēža. Slimību Apple vadītājam atklāja jau 2004. gadā un šobrīd tiek lēsts, ka viņa stāvoklis ir kritisks.

Izskanējuši vairāki viedokļi, kas notiktu, ja kompānijai Apple būtu jāturpina darbs bez Džobsa līdzdalības. Kā ierasts viedokļu paudēji dalās divās frontēs.

Vieni uzskata, ka uzņēmumā strādā lieliski cilvēki, tāpēc Apple gūs panākumus arī nākotnē. Īpaši tāpēc, ka produktu un pakalpojumu klāsts, kas tiek piedāvāts un izstrādāts šobrīd, sniegs uzņēmumam veiksmi vismaz tuvāko divu līdz piecu gadu laikā, raksta Macbklyn blogs.

Otrā fronte esot ne tik optimistiska. Proti, šie cilvēki uzskata, ka Apple šajā gadījumā nekad nebūs tas pats uzņēmums, kāds bija agrāk. Galvenā doma ir aptuveni šāda: Apple ir Stīvs Džobs. Bez Džobsa nebūs arī Apple. Tāpēc, ka neskatoties uz daudz lielisku cilvēku apvienību, bez spilgta līdera «kuģim nebūs ne vīzijas, ne navigācijas».

Jāatzīmē, ka pieredze vēsta, ka laikā, kad Džobs sava partnera Džona Skullija «gāzts» bija spiests pamest uzņēmumu 1985. gadā un atgriezās atpakaļ kā vadītājs tikai 1997. gadā, Apple bijis tuvu bankrotam.

«Noliktavas bija tukšas, produktu līnija nesakārtota. Nebija reālas biznesa stratēģijas,» tā intervijā Rollng Stone iepriekš sacījis Džobs.

Svarīgākais