Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā izcēlušies ugunsgrēki blakus bijušajiem armijas mācību poligoniem; pastāv eksplozijas draudi

© dpa/picture-alliance/Scanpix/Leta

Vācijas ziemeļaustrumos izcēlušies mežu ugunsgrēki izraisa vecas munīcijas eksplozijas, pirmdien paziņoja vietējās varas iestādes.

Apmēram 500 ugunsdzēsēju cīnās ar ugunsgrēkiem, kas pirmdienas pēcpusdienā izcēlās divos bijušajos armijas mācību poligonos pie Libtēnas un Hāgenovas pilsētām Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālajā zemē.

Ugunsgrēki līdz vēlam vakaram pārņēma attiecīgi 100 hektāru un 35 hektāru plašas teritorijas, paziņoja Ludvigslustes-Parhimas apriņķa priekšnieks Štefans Šternbergs.

2019.gadā bijušais armijas mācību poligons pie Libtēnas pieredzēja lielāko mežu ugunsgrēku Mēklenburgas-Priekšpomerānijas vēsturē, kad izdega gandrīz 1000 hektāru liela teritorija. Uguns dzēšanu toreiz apgrūtināja nesprāgusi munīcija, un daļa no tās bija saglabājusies pat no Otrā pasaules kara laika.

Varas iestādes tagad ir īpaši nobažījušās par ugunsgrēku pie Libtēnas. Folcrādes ciems Libtēnas pašvaldības teritorijā pirmdienas vakarā tika evakuēts, jo liesmas pietuvojās tā mājām 800 metru attālumā.

Varas iestādes paziņoja, ka situācija ir vēl grūtāka nekā 2019.gadā, jo ugunsgrēka izplatīšanos veicina liels daudzums nokaltušu koku. Stāvokli pasliktina arī brāzmains vējš.

Ugunsdzēsēju komandas cer, ka uguni apturēs plaša, no veģetācijas brīva josla ap bijušo poligonu, sacīja Šternbergs.