Tokijā atklās Latviešu Dziesmu un deju svētku foto izstādi

Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars šodien Latvijas preču specializētā veikalā "Riga Collection" Tokijā, Naka-Meguro, ar veikala īpašniekiem Jodžiro Kavašimu un viņa dzīvesbiedri atklās foto izstādi "Dziedot mūžu nodzīvoju", kas veltīta Latviešu Dziesmu un deju svētkiem.

Izstādi veido 20 lielformāta fotogrāfijas, un tā ir uzskatāms materiāls par vienu no latviešu kultūras būtiskām sastāvdaļām.

Fotoizstāde pirmo reizi Jāpānā tika eksponēta 2008.gada novembrī Rīgas dienu Kobē laikā, kad to atklāja bijušais Rīgas mērs Jānis Birks, atzīmējot 35.gadadienu kopš nodibinātas sadraudzības pilsētu Rīgas un Kobes attiecības. Kopš tā laika izstāde ir pabijusi vairākās pilsētās, tai skaitā Tokijā, Vasedas universitātē, kad vizītes laikā Japānā 2009.gadā to atklāja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Šoreiz izstāde veikalā būs apskatāma aptuveni 2 mēnešus. To aplūkot aicināts ikviens interesents.

Latvijas preču specializētais veikals Riga Collection ir vēris durvis 2010.gada 24.jūlijā un tajā ir iespējams iegādāties tādas preces kā linu un tā izstrādājumus, trikotāžas izstrādājumus, rotaļlietas, stikla dizaina priekšmetus, medu, šokolādi, aromātiskās sveces, ekokosmētiku, rupjmaizi un daudzus citus.