Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas armija nakts laikā notriekusi divas Krievijas spārnotās raķetes un 20 trieciendronus

© VIA REUTERS/Scanpix/Leta

Ukrainas armijas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz sestdienu notriekuši divas Krievijas spārnotās raķetes un 20 irāņu trieciendronus, pavēstījuši Ukrainas gaisa spēki.

Krievijas spēki no piektdienas vakara plkst.23 līdz sestdienas plkst.5 veica uzbrukumu Ukrainai ar raķetēm un droniem.

Krievija uzbruka operatīvajam lidlaukam Poltavas apgabalā, izmantojot ballistiskās un spārnotās raķetes "Iskander", kā arī Irānā ražotos bezpilota lidaparātus. Ar spārnotajām raķetēm un bezpilota lidaparātiem tika uzbrukts arī Odesas un Harkivas apgabaliem.

Poltavā militārā lidlauka infrastruktūrai nodarīti postījumi, cietušas arī astoņas privātmājas.

Kopumā no ziemeļu un dienvidu virzieniem uz kritiski svarīgās infrastruktūras objektiem un militārajiem objektiem tika izšautas astoņas dažāda tipa raķetes un 35 Irānā ražotie bezpilota lidaparāti "Shahed-136/131".

Odesā uzbrukumā tika nogalināti trīs civiliedzīvotāji un 26 ievainoti, ziņoja Ukrainas operatīvā pavēlniecība "Dienvidi".

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki iznīcināja visus trieciendronus "Shahed-131/136", kas bija raidīti uz Odesas apgabalu.

Tomēr gaisa kaujas rezultātā viena drona atlūzas nokļuva daudzstāvu nama dzīvoklī, izraisot ugunsgrēku 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika operatīvi likvidēts, bet trīs civiliedzīvotāji ir gājuši bojā.

Sprādziena vilnis nodarīja postījumus vairākos daudzdzīvokļu namos, un 26 cilvēku guva ievainojumus.