Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Šebekinas iedzīvotāji Krievijā sāk sacelties pret Kremli

© Scanpix/AFP

Apšaudītās pierobežas pilsētas Šebekinas iedzīvotāji sūdzas, ka vietējām un valsts iestādēm viņu liktenis ir pilnīgi vienaldzīgs - cilvēki un viņu likteņi ir pamesti novārtā, raksta portāls dialog.ua.

Kamēr Kremlis par notikumiem Belgorodas apgabalā spītīgi klusē un Krievijas Aizsardzības ministrija kārtējo reizi ziņo par “uzvaru” pierobežas apmetnēs, pierobežas pilsētas Šebekinas iedzīvotāji ir uzsākuši atklātu dumpi. Cilvēki atklāt apspriež evakuāciju uz sēnīšu un pelējuma sagrauztiem pansionātiem un sanatorijām, par bērnu glābšanu par maksu un valsts pilnīgu vienaldzību pret viņu likteni.

Šebekinas iedzīvotājs Aleksandrs apgalvo, ka viņa sieva, kas strādā bērnudārzā, vispirms bijusi spiesta iet uz darbu un sēdēt ar bērniem pagrabā apšaudes laikā, savukārt tagad viņu piespiež ņemt atvaļinājumu uz pašas rēķina.

Viņam piebalso kāda sieviete:

Viņš teica visu patiesību! Valsts mūs vienkārši nodeva, atstājot mūsu ģimenes bez mājokļa, darba, bet ar kredītiem un hipotēkām! Izbraukuši no pilsētas, mēs arī neesam īsti vajadzīgi, mājokļu cenas ir vājprātīgas, un neviens viņus nekontrolē!

Jau iepriekš tika ziņots, ka Šebekinā šobrīd ir laupīšanas uzplaukums - zagļi izdomājuši viltīgu shēmu: vispirms, uzdodoties par brīvprātīgajiem, izved cilvēkus no pilsētas, bet pēc tam izlaupa mājas un dzīvokļus.