Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Piontkovskis prognozē jauna kara sākumu

© Ekrānuzņēmums

Politologs Andrejs Piontkovskis prognozē kara sākumu starp Izraēlu un Irānu - pēc politikas eksperta domām, bruņota konflikta iespējamība starp šīm abām valstīm ir diezgan augsta, raksta dialog.ua.

Publicists arī sacījis, ka, ja sāksies šāda atklāta konfrontācija, tad Ukraina no tās tikai iegūs, jo Irāna pārtrauks sniegt palīdzību Krievijai, kas nozīmē, ka viņi pārtrauks uzbrukt Ukrainai ar dronu palīdzību.

Piontkovskis Ukrainas glābšanu no Krievijas Federācijas raķešu terora redz sekojoši:

“Irānai jau ir četrdesmit gadu vēsture, izstājoties no Amerikas sankcijām. Nedomāju, ka kādas jaunas šajā jautājumā palīdzēs. Tikai Izraēla var uzņemties izšķirošu lomu Spriedze starp Izraēlu un Irānu tikai pieaug, visi Āzijas līderi runā par liela mēroga karu kā reālu iespēju, un, galvenais, mēs runājam par Izraēlas operāciju, lai iznīcinātu Irānas kodolpotenciālu, un tajā pašā laikā tiks iznīcināts raķešu potenciāls.”

Kāds ASV dzīvojošais Krievijas politologs paskaidroja, kā Izraēla var palīdzēt Ukrainai: “Vakar par to runāja Izraēlas premjerministrs Netanjahu. Viņš teica, ka Irānai jau ir pietiekami daudz urāna piecām kodolgalviņām. Es uzdrošinos teikt, ka Izraēla atrisinās šo problēmu šī gada laikā. Tas būs radikāls risinājums Irānas draudiem Ukrainai.”