Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraiņu medijs: Latvijas Ministru prezidents "troļļo" Putinu

Krišjānis Kariņš © Kaspars Krafts/F64

Krišjānis Kariņš norādīja, ka mieru Eiropā var nodrošināt tikai Ukrainas dalība NATO, raksta unian.net.

Ukrainas pievienošanās Ziemeļatlantijas Līguma organizācijai ir vienīgais veids, kā ilgstoši saglabāt mieru Eiropā. Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sacīja, ka kolektīvie Rietumi nav ģeogrāfiska vienība, bet gan uz vērtībām balstīta “savienība”. To darot, viņš provocējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sakot, ka Krievijas diktators ir paveicis labu darbu, atkal apvienojot Eiropu pēc 1945. gada.

Pēc Kariņa domām, ukraiņi cīnās un mirst par brīvību, demokrātiju un vērtībām, savukārt Rietumi runā tikai par vērtībām.

“Daži cilvēki demokrātiju un brīvību uzskata par pašsaprotamu, sakot, ka tā tas ir bijis vienmēr. Bet fakts ir tāds, ka tā gandrīz nekad nav bijis, un mums tas ir jāaizsargā,” sacīja Kariņš.

Viņš arī apliecināja, ka Rīga ir gatava palīdzēt Kijivai uzvarēt, jo tikai ukraiņu uzvara var nest mieru.

Tuvojoties NATO samitam, arvien aktīvāk tiek apspriests jautājums par Ukrainas dalību tajā. Lai arī Kijiva negaida tūlītēju pievienošanos aliansei, tā atklāti runā par nepieciešamību pēc aktīvākas darbības no NATO puses.

Prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka Ukrainas pārstāvjiem NATO samitā nav, ko darīt, ja vien nav dots skaidrs signāls par iestāšanās laiku.