Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā gājis bojā Lielbritānijas karavīrs

© Pixabay.com

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija savā mājaslapā paziņoja par Igaunijā dienējuša britu karavīra nāvi, raksta postimees.ee.

Oficiālajā ziņojumā norādīts, ka operācijas CABRIT ietvaros Igaunijā atradās britu karavīrs, kurš miris Tartu 3. jūnijā no dienesta brīvajā laikā. Nāves apstākļi tiek izmeklēti. Lai arī Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija pagaidām nav sniegusi plašākus komentārus, tiek pieļauts, ka karavīrs noslīcis.

3. jūnija naktī ap plkst. 3.45 Tartu centrā pie viesnīcas Dorpat notika negadījums - vīrietis pakļuva zem ūdens un viņu neizdevās glābt. Svētdienas vakarā policija ziņoja, ka ir atrasts noslīkušā vīrieša līķis. Tas bija 24 gadus vecs ārzemnieks, par kura pazušanu tika ziņots dienu iepriekš.

“Pārskatot pilsētas kameru un apkaimē izvietoto iestāžu video ierakstus, redzams, ka zem Rahu tilta pie gājēju tuneļa iet vēlāk noslīkušais jaunietis, kurš kādā brīdī karājas virs ūdens uz metāla žoga un tad iekrīt ūdenī,” pastāstīja Tartu policijas darbinieks Stīvens Kaio. “Pēc tam var redzēt, kā šis cilvēks mēģina peldēt uz tirdzniecības centra pusi. Tuvojas laiva, no kuras viņam meta glābšanas riņķi. Diemžēl glābšanas riņķis viņu nesasniedza, un laivā esošā kompānija mēģināja viņam tuvoties. Kad laiva tuvojās jauneklim, viņš nokļuva zem ūdens, un uz ūdens virsmas vairs nav redzama kustība.”

Aculiecinieki nekavējoties ziņoja par notikušo, un glābēji sāka upē meklēt vīrieti, kas diemžēl vēlāk atrasts miris.