Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Nosaukti tūrisma galamērķi, kur "budžetniekus" negaida

© pixabay.com

Lai gan budžeta ceļojumi ar vienu mugursomu joprojām ir populāri visā pasaulē, daži tūrisma galamērķi cenšas norobežoties no tūristiem, kam nav daudz naudas. Saskaņā ar "Travel Off Path" teikto, šie tūrisma galamērķi vēlas koncentrēties uz elites tūristu piesaisti, kas veicinātu valsts ekonomiku, raksta UNIAN.

Kur budžeta tūristi nav gaidīti


Bali. Lai gan šai paradīzes salai ir budžeta ceļojumu galamērķa reputācija un tā ir neticami populāra visu veidu tūristu vidū, tā ir guvusi ievērojamus panākumus, atturot mazbudžeta ceļotājus, jo īpaši tos, kuri dodas uz salu, pateicoties tās reputācijai par " brīvi pieejamu izvirtību".

Kad pēc koronavīrusa pandēmijas Bali atsāka uzņemt tūristus, Indonēzijas jūrniecības koordinācijas ministrs Luhuts Pandžaitans sacīja: "Mēs nevēlamies, lai mugursomnieki nāktu uz Bali. Mums ir vajadzīgi kvalitatīvi viesi."

Šim nolūkam Bali jau ir veikusi vairākus pasākumus - sākot ar aicinājumiem vietējiem iedzīvotājiem ziņot par tūristu nelikumīgām darbībām līdz ieceļošanas ierobežojumiem un jaunu tūrisma nodokļu ieviešanu. Turklāt ne tik sen Bali gubernators Vejans Kosters paziņoja par gatavību ieviest kvotu sistēmu ārvalstu tūristiem.

Jaunzēlande. Pēc ilgstošas ​​pandēmijas Jaunzēlande tagad koncentrējas uz tūristu piesaisti, jo tiešo un netiešo ieņēmumu veidā tūrisms sniedz milzīgu ieguldījumu valsts ekonomikā, veidojot 9,3% no IKP .

Un, lai gan valsts priecājas redzēt visa veida tūristus, Jaunzēlandes tūrisma ministrs Stjuarts Nešs sacīja, ka viņi ir nolēmuši koncentrēties uz turīgu tūristu piesaisti.

"Kas attiecas uz mūsu mārketinga stratēģijas mērķēšanu, tā nekaunīgi mērķēs uz augstākās klases tūristiem. Mēs negrasāmies mērķēt uz cilvēkiem, kuri raksta "Facebook", kā viņi var ceļot mūsu valstī par 10 dolāriem dienā, ēdot ātrās nūdeles," viņš teica.

Gadu iepriekš Nešs arī bija publiski paziņojis, ka Jaunzēlandei vajadzīgi tūristi, kas "lido biznesa vai premium klasē, čarterē helikopteru, apceļo Franča Jozefa zemi un pēc tam pusdieno augstākās klases restorānā".

Lansarote. Kanāriju salas jau sen ir iecienītas tūristu vidū, pateicoties to visu gadu pastāvošajam tropiskajam klimatam, un Lansarote ir visvairāk apmeklētā no šīm salām.

Šobrīd aptuveni 50% Lansarotes ikgadējo apmeklētāju ir briti, taču salas prezidente Doloresa Korujo cer samazināt atkarību no Lielbritānijas tirgus, tā vietā piesaistot "augstākas kvalitātes apmeklētājus, kuri tērē vairāk", cenšoties attālināties no masu tūrisms."

Taizeme. Šī valsts jau sen ir bijusi pārgājienu un budžeta ceļotāju Meka. Nekādas krasas izmaiņas tuvākajā laikā nav paredzētas, taču Taizemes varas iestādes virza pārmaiņas un mudina tūrisma biznesu orientēties uz ienesīgākiem ceļotājiem.

2022. gadā Taizemes premjerministra vietnieks Aunitins Čarnvirakuls sacīja: "Mēs nevaram ļaut cilvēkiem ierasties Taizemē un teikt, ka tas ir lēti." Viņš arī ierosināja, ka Taizemes kā izcila tūrisma galamērķa reputācijas stiprināšana būtu labākais ceļš Taizemes ekonomikai.

Šīs pārmaiņas jau sāk manīt. Piemēram, lai Taizemē iegūtu digitālo nomadu vīzu, gadā ir jānopelna vairāk nekā 80 tūkstoši dolāru.