NASA pirmo reizi runā par NLO: daži objekti var nebūt no šīs pasaules

© pixabay.com

NASA atzīmē, ka zinātniski nav iespējams izskaidrot tikai nelielu daļu no parādībām, raksta UNIAN.

NASA pirmo reizi atklāti runāja par neidentificētu lidojošu objektu vai parādību izpētes gaitu.

2022. gada jūnijā izveidotā īpašā grupa neidentificētu lidojošu objektu un parādību izpētei, ko agrāk sauca par NLO, sarīkoja savu pirmo publisko sanāksmi un paziņoja, ka ir izpētījusi vairāk nekā 800 ziņojumus par neidentificētiem lidojošiem objektiem, no kuriem tikai neliela daļa nav zinātniski pamatota, ziņo BBC.

"Mēs saņemam līdz pat 100 ziņojumiem mēnesī par šķietami noslēpumainām parādībām," sacīja Pentagona Anomāliju atklāšanas biroja direktors Šons Kērkpatriks.

Viņš atzīst, ka līdz 5% no kopējā ziņojumu skaita "tiešām ir anomālijas" un nav zinātniski izskaidrojamas.

Sanāksmē klātesošajiem tika demonstrēts virs ASV rietumu daļas militārās lidmašīnas filmēts video, kurā skaidri redzami gaismas punkti, kas kustas debesīs. Patiesībā izrādījās, ka tā ir parasta civilā lidmašīna.

2021. gada Pentagona ziņojumā norādīts, ka no 144 militāro lidmašīnu pilotu novērojumiem, kas veikti kopš 2004. gada, visi, izņemot vienu, joprojām nav izskaidroti. Speciālisti pieļauj iespēju, ka šiem objektiem ir ārpuszemes izcelsme.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais