Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Piontkovskis prognozē, kas Krieviju sagaida tuvākajās dienās; Prigožinu, iespējams, likvidēšot

© Scanpix/AP

Tuvākajās dienās Krievijā beidzot varētu atrisināties konflikts starp “Vāgnera” vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, Krievijas Aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Krievijas Federācijas Bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieku un Aizsardzības ministra pirmo vietnieku Valēriju Gerasimovu - šādu viedokli Espreso TV ēterā pauda publicists un politologs Andrejs Piontkovskis, raksta dialog.ua.

Pēc analītiķa domām, šī konflikta izbeigšanai ir divi scenāriji: vai nu Šoigu un Gerasimovs likvidēs Prigožinu, vai arī zaudēs kontroli pār Aizsardzības ministriju, un viņu vietā nāks ģenerāļi Mihails Mizincevs un Sergejs Surovikins. Kontrole pār Aizsardzības ministriju Prigožinam ir nepieciešama nevis tapēc, lai kontrolētu Krievijas armiju frontē, bet gan lai kontrolētu specvienības un speciālo operāciju spēkus, un sagrābtu un noturētu varu pēckara Krievijā.

Tuvāko dienu notikumi Krievijas Federācijā noteiks, kura pavēles izpildīs specvienību vadība - Šoigu vai Mizinceva.

“Viena no šīm grupām tuvākajā laikā tiks iznīcināta. Vai nu Šoigu un Gerasimovs ar specvienību palīdzību likvidēs Prigožinu, vai arī šīs struktūras pārņems savā varā Mizincevs un Surovikins,” Piontkovskis komentēja. Iepriekš viņš sacīja, ka daži “dziļie VDK” Krievijas iekšienē jau nolēmuši Putinu likvidēt, un Prigožina agresīvā retorika iezīmēja šīs operācijas sākumu. Pirms tam politologs pieļāva, ka pirms 10. jūnija notikumu attīstībai Krievijā varētu būt divi scenāriji: vai nu Putina nosūtīšana “atvaļinājumā uz Ķīnu”, vai arī dumpis un iespējamā Prigožina likvidēšana.