Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara 466. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:20]

© Scanpix

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 4. jūnijā. Ukraina jau vairāk kā gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:20 Svētdien, 4. jūnijā (tiek svinēta Trīsvienība), krievu iebrucēji apšaudīja Harkovas apgabala Volčanskas pilsētu.

Ienaidnieka apšaudes rezultātā tika bojātas dzīvojamās ēkas, tika nogalināti divi civiliedzīvotāji, kuri bija 74 un 62 gadus veci, telegrammā vēsta Harkovas apgabala prokuratūra. Pretinieki apšaudījuši arī Zoločevas ciemu, cietis Bērnu un jauniešu jaunrades nams, ievainota 37 gadus veca sieviete un 40 gadus vecs vīrietis. Pēc sākotnējās informācijas, cilvēkiem trāpīja artilērija.

19:38 Naktī uz 4.jūniju Krievijas karaspēks Ukrainā raidīja astoņus uzbrukuma bezpilota lidaparātus "Shahed-136/131", notriekti seši no tiem.

Iepriekš tika ziņots par tikai piecu bezpilota lidaparātu palaišanu un trīs iznīcināšanu. Informācija par kārtējo krievu uzbrukumu tika precizēta Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābā.

17:45 Ienaidnieks pēc liela mēroga zaudējumiem kaujās par Bahmutu ierakumos gaida turpmākās Ukrainas Bruņoto spēku darbības.

To komentārā kanālam 24 norādīja Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupas spīkers Sergejs Čerevatijs. Viņš skaidroja, ka pēc Ukrainas armijas izvešanas no Lisičanskas un Severodoņeckas ienaidnieks plānoja viegli ieņemt uzreiz 4 pilsētas (Bahmutu, Kramatorsku, Slavjansku un Konstantinovku).

Taču kaujās ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem krievi necerēja saskarties ar mūsu armijas slāņveida aizsardzību, kas paredz noteiktu jaunu līdzekļu izmantošanu.

16:22 "Polijas brīvprātīgo korpusa" karavīri sniedz palīdzību "Krievijas brīvprātīgo korpusam" karadarbības laikā, kas notiek Krievijas Federācijas teritorijā.

15:10 Krievijas Aizsardzības ministrija ierosina atļaut militāro reģistrāciju bez personīgas ierašanās militārajā reģistrācijas un iesaukšanas birojā. Par to, atsaucoties uz Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas sagatavoto grozījumu projektu, kas publicēts normatīvo aktu projektu portālā, ziņo Krievijas "Interfax".

Saskaņā ar dokumentu militārā reģistrācija, kā arī izņemšana no tās iespējama bez personīgas ierašanās militārajā reģistrācijas un iesaukšanas birojā, pamatojoties uz datiem no valsts informācijas resursiem.

14:33 Ukrainas Aizsardzības ministrija pirms gaidāmās pretuzbrukuma publicēja video ar militārpersonām un daiļrunīgu mājienu.

"Plāni mīl klusumu. Nebūs nekādu paziņojumu par sākumu," publicētā video parakstā sacīja aizsardzības ministra vietniece Anna Maljara.

Video redzami Ukrainas karavīri dažādos frontes sektoros. Visi ar ieročiem rokās un uz militārās tehnikas fona.

Katrs no video redzamajiem aizsargiem rāda vienu un to pašu žestu - klusē.

13:59 Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 209 940 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 470 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 3837 tankus, 7512 bruņutransportierus, 3555 lielgabalus, 583 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 344 zenītartilērijas iekārtas, 313 lidmašīnas, 298 helikopterus, 3175 bezpilota lidaparātus, 1132 spārnotās raķetes, 6305 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 479 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

13:07 Krievijas uzlidojumā skarto Dņepropetrovskas apgabala Podgorodnijas augstceltņu iedzīvotāji pastāstīja sīkāku informāciju par traģēdiju. Uzbrukuma rezultātā ievainoti 22 cilvēki, no kuriem pieci bērni - trīs zēni vecumā no 6, 11 un 15 gadiem un divas meitenes vecumā no 11 un 17 gadiem, un divus gadus veca meitene gāja bojā.

12:10 4. jūnija naktī Krievijas Federācija uzbruka lidlaukam netālu no Kropivnickas. Par to ēterā runāja Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku spīkers Jurijs Ignats.

11:00 Militāristi ziņoja par krasām izmaiņām ienaidnieka kuģu grupā Melnajā jūrā.

Saskaņā ar operatīvās komandas "Dienvidi" sniegto informāciju, vētra šobrīd ir pastiprinājusies Melnajā un Azovas jūrā. Acīmredzot tāpēc kuģi ar "Caliber" pazuda.

10:41 Krievijas raķetes triecienā Ukrainas austrumu pilsētas Dņipro piepilsētā sestdienas vakarā nogalināta divus gadus veca meitenīte un 22 cilvēki ievainoti, svētdien paziņoja Dņipropetrovskas apgabala kara administrācijas vadītājs Serhijs Lisaks.

Pieci no ievainotajiem ir bērni.

Amatpersona pavēstīja, ka raķete trāpījusi Dņipro ziemeļu piepilsētā Pidhorodnē starp divām divstāvu dzīvojamajām ēkām, tās daļēji sagraujot.

Nodarīti postījumi desmit privātmājām, veikalam, gāzesvadiem un automobiļiem.

09:03 Naktī uz 4.jūniju Krievijas Federācijas armija ar Šahed tipa raķetēm un droniem apšaudīja Ukrainas pilsētas. Gaisa aizsardzības spēki iznīcināja četras spārnotās raķetes un trīs bezpilota lidaparātus kamikadze.

"Okupanti turpina nakts uzbrukumus Ukrainas teritorijai ar droniem un spārnotajām raķetēm militārajiem objektiem un kritiskajai infrastruktūrai," paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecība.

Atzīmēts, ka no 4.jūnija plkst.01:00 līdz plkst.4:00 krievi izmantoja piecas Irānas uzbrukuma bezpilota lidaparātus "Shahed-136/131" no Brjanskas apgabala, kā arī sešas no gaisa palaistas spārnotās raķetes Kh-101 / Kh-555.

00:10 Krievijas armija Šebekino ciemu nekontrolē, sacīja "Krievijas brīvprātīgo korpusa" (RDK) štāba priekšnieks Aleksandrs "Fortūna".

To viņš teica "United News" raidījumā, informējot par situāciju. "Krievijas armija pati nemainās: pierobežas teritoriju iedzīvotāji viņus nemaz netraucē. Šodien Šebekino viņi nekontrolē. Cilvēki masveidā dodas prom, viņiem tiek dots koridors, bet viņi nenodrošina drošību. Pilsētā darbojas marodieri un notiek haoss," viņš teica. RDC pārstāvis.