Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijā otro dienu streiko dzelzceļnieki

© Scanpix

Lielbritānijā sestdien otro dienu turpinās dzelzceļa darbinieku streiks.

Pieprasot labākus atalgojuma un darba apstākļu nosacījumus streiko ap 12 000 dzelzceļnieku no Asociētās lokomotīvju inženieru un ugunsdzēsēju biedrības (ASLEF) un Dzelzceļa, kuģniecības un transporta darbinieku arodbiedrība (RMT) biedru. Streiks ietekmē 15 dzelzaceļa kompānijas.

Jūstonas dzelzceļa stacija Kemdenas rajonā Londonā bija slēgta, jo kursē tikai daži "London Overground" vilcieni, kamēr "Avanti" un "Northwestern" vilcieni ir atcelti. Stacija ir nozīmīgs mezgls savienojumiem, piemēram, uz Birmingemu, Liverpūli, Mančestru, Edinburgu un Glāzgovu.

Tikmēr Padingtonas stacijā, no kuras vilcieni kursē uz Velsu, Devonu, Kornvelu un Anglijas dienvidrietumiem, kursēja tikai reizi stundā atejošais vilciens uz Bristoles Templmīdsas staciju.

Vilcienu ekspluatācijas kompānija "Rail Delivery Group" informēja, ka streiks ietekmē ap 40% vilcienu.

Tāpat vilcienu satiksme uzsākta vēlāk un tiks pabeigta agrāk nekā ierasts un Lielbritānijā sestdien vilcieni kursē no plkst.7.30 līdz 18.30 (9.30-20.30 pēc Latvijas laika).

ASLEF ģenerālsekretārs Miks Vilens ir brīdinājis, ka streiki varētu turpināties pat gadiem ilgi līdz tiek panākta vienošanās.

Viņš apgalvojis, ka dzelzceļa darbinieku algas nav mainījušās pēdējo četru gadu laikā, turklāt jau pusgadu nenotiekot sarunas ar valdības pārstāvjiem.