Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas aizsardzības ministrs: Mēs esam apmācījuši karavīrus ar ļoti specifiskām prasmēm, piemēram, mediķus un snaiperus

© Pixabay.com

Igaunijai ir ieroči, kurus ziedot Ukrainai, tomēr piegāžu daudzums un veids ir atkarīgs no Ukrainas Bruņoto spēku progresa vasarā un vajadzībām rudenī, paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs.

Igaunijas sabiedriskajai radiostacijai Pevkurs sacīja, ka pašlaik tiek pabeigts darbs, lai Ukrainai ziedotu vēl vienu lauka hospitāli, kā arī joprojām spēkā ir piedāvājums apmācīt ukraiņu karavīrus.

Lai gan Igaunija pēdējā gandrīz pusotra gada laikā jau ir piegādājusi Ukrainai daudz bruņojuma, Pevkurs uzsvēra, ka valstij vēl ir ko dot.

Mēs vispirms koncentrēsimies uz mācībām un lauka hospitāli, tomēr skatīsimies, daudz ir atkarīgs no tā, ko darīs ukraiņi un kāda veida palīdzību viņiem vajadzēs,

klāstīja Igaunijas aizsardzības ministrs, piebilstot, ka šim mērķim pēc divām nedēļām Ukrainas atbalstītāji atkal pulcēsies tā dēvētajā Ramšteinas formātā.

Pevkurs teica, ka Ukrainai pašlaik visvairāk nepieciešams pretgaisa aizsardzības bruņojums, tomēr nedrīkst aizmirst arī par citu bruņojumu un apmācībām.

"Mēs esam apmācījuši karavīrus ar ļoti specifiskām prasmēm, piemēram, mediķus un snaiperus. Tās ir specifiskas jomas, kurās Igaunijai ir arvien lielākas iespējas Ukrainai palīdzēt," viņš klāstīja.

Sniegtajai palīdzībai ir jāatbilst Ukrainas vajadzībām, tomēr par to vairāk vajadzētu runāt ar sabiedrotajiem, uzsvēra Igaunijas aizsardzības ministrs.