Zelenskis un Putins dosies uz Turciju vienā laikā, bet netiksies

© Scanpix/Zumapress

Turcijas medijs Hürriyet vēsta, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis un Krievijas prezidents Vladimirs Putins neatkarīgi viens no otra tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Sestdien Turcijā jānotiek Turcijas prezidenta inaugurācijai - prezidenta Redžeps Tajips Erdogans, kurš Turcijā valdījis divas desmitgades, nesen tika atkārtoti ievēlēts Turcijas prezidenta amatā.

Erdogans ar abiem valstu vadītājiem atsevišķi plāno apspriest Krievijas un Ukrainas karu un Melnās jūras graudu līgumu. Atšķirībā no daudzām rietumvalstīm, Turcija nav noteikusi sankcijas pret Krieviju un uztur diplomātiskās attiecības gan ar Ukrainu, gan Krieviju.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina plānu tikties ar Erdoganu apstiprinājis arī Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs. Vienlaikus Peskovs uzsvēra, ka vēl nav izlemts, kad un kur tiksies abi prezidenti.

Starptautiskā Krimināltiesa izsludinājusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu meklēšanā saistībā ar apsūdzībām ukraiņu bērnu deportācijā no okupētajām Ukrainas teritorijām. Tas nozīmē, ka valstīm, kas pievienojušās šai tiesai, Putins ir jāapcietina, ja viņš ierodas valsts teritorijā, tomēr Turcija nav pievienojusies Starptautiskajai Krimināltiesai.

Svarīgākais