Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Seksuālās uzmākšanās skandālā ierautā Lielbritānijas Rūpniecības konfederācija apsver iespēju pieteikt maksātnespēju

© pixabay.com

Britu lielākā biznesa lobija grupa - Lielbritānijas Rūpniecības konfederācija (CBI) - trešdien paziņoja, ka apsver vairākas turpmākas darbības iespējas, to vidū maksātnespējas pieteikšanu, ņemot vērā apsūdzības par tās darbinieku seksuālu uzmākšanos kolēģēm.

Šī skandāla dēļ virkne uzņēmumu izstājušies no CBI, būtiski samazinot tās biedru naudas ieņēmumus, un izskanējuši aicinājumi restrukturizēt šo organizāciju.

"Pēc vairāku biedru aiziešanas no konfederācijas mēs zinām, ka CBI nākotnē būs jābūt mazākai un reorganizētai," norāda CBI preses pārstāvis.

Laikraksts "Guardian", kas pirmais informēja par seksuālas uzmākšanās skandālu konfederācijā, vēstī, ka CBI lūgusi juridiskas konsultācijas, tai skaitā attiecībā uz iespējamu maksātnespējas pieteikšanu.

Vairāk nekā desmit sievietes apgalvojušas, ka konfederācijā cietušas no seksuālas uzmākšanās, bet vēl divas citas paziņojušas, ka tikušas izvarotas.

Saistībā ar šo skandālu par CBI ģenerāldirektoru tika iecelts Reins Ņūtons-Smits, lai reorganizētu konfederāciju, un viņš aprīlī paziņoja par vairāku darbinieku atlaišanu.