Medijs: Iebrucēji spīdzina atomelektrostacijas darbiniekus Enerhodarā

© Scanpix/Reuters

Krievijas iebrucēji Ukrainā, Enerhodarā ar spīdzināšanu piespiež atomelektrostacijas darbiniekus parakstīt līgumus, ziņo unian.net.

“Energoatom” savā Telegram kanālā stāta, ka Enerhodarā okupanti meklē kodolstrādniekus, kuri jau vairāk nekā gadu nav noslēguši darba līgumus ar viltus Zaporižjas AES vai citiem Rosatom uzņēmumiem. Atgādinām, ka Ukrainā iebrukušās Krievijas armijas pārstāvji paziņoja Zaporižjas atomelektrostacijai, ka spēkstacija tagad atrodas Krievijas atomenerģijas korporācijas “Rosatom” īpašumā

“Okupanti spīdzina strādniekus, spēku cenšoties panākt vienošanos sadarboties. Neskatoties uz draudiem, spīdzināšanu, šantāžu un nepārtrauktu iebiedēšanu, ukraiņi turas ar cieņu un atsakās sadarboties ar agresoru,” piebilda “Energoatom”.

Turklāt iebrucēji apsūdzēja Ukrainas kodolzinātniekus informācijas nodošanā Ukrainas bruņotajiem spēkiem par militārās tehnikas pārvietošanos un izvietojumu stacijas teritorijā. Tiek ziņots arī par nolaupīšanām, spīdzināšanām un slepkavībām.

Krievijas karaspēks Zaporižjas atomelektrostaciju un Enerhodaras pilsētu kontrolē kopš 2022. gada pavasara. Staciju darbinieki ir iebiedēti un spiesti slēgt līgumus ar okupantiem.

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra ir vairākkārt brīdinājusi, ka karadarbība pret elektrostaciju var izraisīt milzīgu katastrofu.

Svarīgākais