Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Arodbiedrība prasa Igaunijas skolotāju minimālās algas celšanu nākamgad līdz 1942 eiro mēnesī

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Igaunijas Izglītības darbinieku arodbiedrība prasa nākamgad vispārizglītojošo skolu skolotāju darba samaksas minimālo likmi noteikt 1942 eiro mēnesī apmērā.

To vēstulē premjerministrei Kajai Kallasai, izglītības un zinātnes ministrei Kristīnei Kallasai, kā arī Pilsētu un ciemu savienības vadībai paziņojis arodbiedrības priekšsēdētājs Rēmo Voltri.

"Piedāvājam sākt sarunas par skolotāju minimālās darba samaksas likmes noteikšanu 2024.gadam. No savas puses ierosinām paaugstināt zemāko skolotāju algas likmi līdz prognozētajam nākamā gada vidējās algas valstī likmei, proti, vismaz 1942 eiro mēnesī," aicināja arodbiedrības vadītājs.

Viņaprāt, skolotāju vidējai darba samaksai 2024.gadā vajadzētu sasniegt prognozēto vidējo atalgojumu strādājošajiem ar augstāko izglītību, kas, kā lēš Igaunijas centrālā banka, sasniegs 2330 eiro mēnesī.

Igaunijas Izglītības un zinātnes ministrijas dati liecina, ka 2023.gadā skolotāju atalgojuma minimālā likme bija 1749 eiro mēnesī, kas ir par 23,9% vairāk salīdzinājumā ar 1412 eiro 2022.gadā.