Prigožins: Krievijai draud "vazelīna korekcija"

© Scanpix/Zumapress

Krievijas privātā militārā grupējuma “Vāgners” vadītājs, tā dēvētais Krievijas prezidenta Vladimira Putina “pavārs” Jevgeņijs Prigožins apgalvo, ka viņa līdzzinātāji negatavo valsts apvērsumu, vēsta unian.net.

“Vāgners netaisās veikt apvērsumu, bet Krievijai draud “vazelīna korekcija”, preses dienests publicēja Prigožina vārdus Telegram vietnē. “Lai veiktu valsts vai militāru apvērsumu, nav nepieciešams liels skaits bruņotu cilvēku. Taču, kā likums, apvērsumus veic armija vai kāda no armijas atdalījusies daļa, bet Vāgners vispār nav armija - tas ir pirmkārt. Otrkārt - mums ir ļoti cieņpilna attieksme pret Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Vladimiroviču Putinu,” Prigožins teicis.

Tāpat viņš apgalvo, ka tikai NATO varētu kaut kādā veidā radikāli ietekmēt pašreizējo Krievijas Federācijas vadību “caur Ukrainas armijas rokām”. “Maz ticams, ka valsti gaida “asiņains militārs apvērsums”, bet “vazelīna korekcija” var sagaidīt - es runāju par tiem, kuri sāks “atslābināties,” draudēja algotņu vadītājs.

Svarīgākais