Skandāls "Rammstein" privātā ballītē Viļņā

© Scanpix

Viļņu satricinājušas “Rammstein” koncerta atskaņas - kāda meitene medijiem ziņo, ka iekļuvusi privātā ballītē, kas notika grupas aizkulisēs, un tikusi apreibināta. Kad viņa no rīta pamodusies viesnīcā ar sasitumiem un milzīgiem zilumiem uz ķermeņa, viņa pat neatcerējās, kā tie radušies. Slēgtās interneta grupās izplatīti pornogrāfiski video, kuros grupas dalībnieki piedalās orģijās kopā ar meitenēm, raksta tv3.lt.

Šelbija Linna ieradās uz grupas “Rammstein” koncertu no Īrijas un iekļuva aizkulisēs, apmeklējot grupas privāto ballīti. Šobrīd meitene apgalvo, ka tikusi apreibināta un grupas solists Tils Lindemans mēģinājis viņu izvarot.

Pēc tam, kad Šelbija dalījās ar savu stāstu sociālajos tīklos, atsaucās vēl citas meitenes, kuras esot nonākušās līdzīgā situācijā “Rammstein” koncertos citās valstīs.

Šelbija stāsta, ka viņai nebija ne mazākās nojausmas, ka, rakstot kādam no grupas pārstāvjiem par ballītes apmeklēšanu, viss izvērtīsies šādi. Meitenēm, kuras vēlējās piedalīties ballītēs, esot bijusi jāraksta privāta ziņa kādai sievietei un jāsūta sava fotogrāfija: “Visām meitenēm tika lūgts atsūtīt pašbildi ar uzrakstu “Gribu ballēties pirms koncerta” vai “Gribu ballēties pēc koncerta”, vai abus.” Pēc tam esot saņemts apstiprinājums un pieeja Whatsapp grupai.

Jau pirms koncerta Šelbijai daudz kas šķitis aizdomīgi, piemēram, viena meitene ieradusies ar savu puisi, kuram atļauts pievienoties bariņam.

“Pa ceļam uz pasākuma norises vietu mēs apstājāmies, un Džo lūdza visām sarindoties plecu pie pleca. Apmēram tā, it kā viņš skaitītu konkursantus. Bet tā vietā viņš sāka iet pa līniju, filmēt un tuvoties konkrētām meitenēm. Kopā apmēram četrām, ieskaitot mani. Viņš pietuvināja vienas meitenes seju, tad pienāca pie manis un ilgi filmēja mani, tas bija neveikli. Es teicu kaut ko tādu: “Sveiki! Oooo, “Rammstein”!” Es gaidīju, ka viņš dosies tālāk, bet viņš aizdomīgi ilgi turēja kameru tieši pie manas sejas.

Pirms koncerta Džo mums jautāja, kura no mums nekad nav redzējusi “Rammstein”, pēc tam viņš izvēlējās mani un dažas citas meitenes, lai dotos uz ballīti. Pa ceļam viņš teica: “Es jautāju, vai kāda no jums ir bijusi iepriekš, jo mums ir ierobežots vietu skaits, un tāpēc, ka šī ir vienreizēja iespēja dzīvē, un es vēlos, lai ikviens saņemtu tādu iespēju.” Tagad, kad es par to domāju, tas, iespējams, jautājums tika uzdots, lai viņš būtu drošs, ka mēs nezinām, kas notiks tālāk,” viņa rakstīja.

Ballītes laikā meitenēm esot pateikts, ka viņu vienīgais uzdevums ir iedzert un atraisīties, un Šelbija apgalvo, ka pēc incidenta, kad viņa atteikusies nodarboties ar seksu ar grupas solistu, viņai esot lūgts, lai viņa neko nestāsta pārējām meitenēm.

“Pasākuma laikā manā dzērienā kaut kas tika iejaukts. Pirms ballītes es izdzēru tikai divus dzērienus, un Tils man iedeva vienu glāzīti tekilas. Es neatceros, kā un kad traumas parādījās uz mana ķermeņa,” stāsta Šelbija, kura ievietojusi biedējošus foto Instagram, kuros redzami milzīgi sasitumi uz meitenes ķermeņa.

Meitene stāsta, ka tad, kad viņu aizveda aiz skatuves, slēgtā telpā, ieradās grupas solists Tils Lindemans. Viņu un pārējās meitenes lūdza mobilos tālruņus atstāt uz galda un neņemt līdzi istabā. Meitenei radušās aizdomas, un viņa uzreizot esot teikusi, ka nenodarbosies ar seksu: “Es atkārtoju - man žēl, ka sagādāju jums vilšanos, bet sekss man ir īpašs, un es to nevaru. Viņš atbildēja - jā, tu jau to teici, un dusmīgs aizgāja. Es nogaidīju minūti, lai dotu viņam laiku doties prom, bet, kad iznācuu, viņš joprojām stāvēja pie aizkariem.”

Dienu pēc notikušā meitene savā Instagram stāstīja, ka visu diennakti vēmusi un trīcējusi no aukstuma. Šelbija saka, ka viņa izsauca policiju un ātro neatliekamo palīdzību, kad nokļuva viesnīcā. Meitene pastāstīja policijai par apstākļiem, bet nerakstīja paziņojumu. Policija ziņo, ka apstākļi vēl tiek noskaidroti, un meitene atgriezusies dzimtenē un sadarbojas ar Īrijas policiju.

Tāpat meitene stāsta, ka, daloties ar savu stāstu Instagram, saņēmusi ziņas no daudzām meitenēm, kuras arī apmeklējušas “Rammstein” privātās ballītes citās valstīs un saka, ka arī viņu pieredze bijusi šausmīga. Meitenes raksta:

“Pagājušajā gadā redzēju meitenes, kuras pirms ballītes izskatījās labi. Pēc ballītes viņas tik tikko varēja noturēties kājās.”

“Tils nofilmēja, kā mana draudzene laiza kokaīnu no viņa dzimumlocekļa un nosūtīja to savam draugam. Bet viņa nezināja, ka viņš filmē. Viņš par to pasmējās kopā ar savu draugu.”

Svētdien grupas dalībnieki uzrunāja savus fanus savā oficiālajā Twitter kontā. Viņi kategoriski noliedza apsūdzības: “Attiecībā uz apsūdzībām, kas cirkulē internetā pēc koncerta Viļņā, varam tās noraidīt un teikt, ka tas, kas tiek apgalvots, nav noticis mūsu vidū. Mēs neesam informēti par oficiālu izmeklēšanu šajā jautājumā.”

Savukār koncerta organizatori Lietuvā komentēja: “Grupas gandrīz 30 gadu pastāvēšanas laikā tādu gadījumu nav bijis, un stingrie grupas un administrācijas iekšējie noteikumi vienkārši nepieļautu kaut ko tādu, tas nav iespējams, pat teorētiskā līmenī nē.”