Jemenas galvaspilsētas ielās nemieri turpinās

Ap 2000 policistu patrulē Jemenas galvaspilsētas Sanas ielās, lai novērstu manifestācijas, ziņo aģentūra Asociated Press.

Simtiem demonstrantu, galvenokārt studentu, šodien devās gājienā uz laukumu netālu no prezidenta pils, kad viņiem uzbruka aptuveni tikpat kuplā skaitā sanākušie valdošā režīma atbalstītāji, kas bija bruņojušies ar mietiem, akmeņiem un dunčiem.

Cenšoties izkliedēt agresīvo pūli, policisti gaisā raidījuši brīdinājuma šāvienus.

Policija bloķējusi visas Valsts Universitātes ieejas un izejas, lai tādejādi novērstu citu studentu iesaistīšanos manifestācijās. Pēc dažādām ziņām Universitātes telpās atrodas vairāki tūkstoši studentu.

Jemenas galvaspilsētā Sanā jau ceturto dienu nerimstas prezidenta Ali Abdullas Saleha atbalstītāju un pretinieku sadursmes. Sadursmēs, kurās iesaistīta arī policija, ievainojumus guvuši desmit protestētāji un trīs žurnālisti, kurus piekāvuši Saleha atbalstītāji.

Tunisijas un Ēģiptes protestu iedvesmoti, jemenieši uzsākuši plašus protestus pret valdošo režīmu. Demonstranti norāda, ka režīma atbalstītāji, tostarp civilā tērpti policisti, viņiem "brutāli" uzbrukuši.

Citā galvaspilsētas rajonā pie Tieslietu ministrijas ēkas jau otro dienu streiko simtiem tiesnešu, pieprasot lielāku tieslietu sistēmas neatkarību un labāku atalgojumu.

Jemenā protesti turpinās arī lielākajā dienvidu pilsētā Adenā, kur trešdien drošības spēki centās izklīdināt simtiem cilvēku, kas izgājuši ielās, pieprasot Saleha atkāpšanos.

"Tauta vēlas gāzt režīmu," skandēja protestētāji.

Drošības spēki pret demonstrantiem likuši lietā asaru gāzi un gaisā raidījuši brīdinājuma šāvienus, uz ko mītiņa dalībnieki atbildējuši, likumsargu virzienā raidot akmeņus.

Adenā arestēti vismaz četri demonstranti, bet divi cilvēki ievainoti.

Demonstranti iebrukuši vietējās pašvaldības ēkā un aizdedzinājuši četras varasiestādēm piederošas automašīnas.

Protesti pārņēmuši arī vairākus Adenā esošus valstij piederošus uzņēmumus, kuru darbinieki pieprasa vadības atkāpšanos.

Svarīgākais