Eksperts atklāj, kādā gadījumā Putins varētu tikt likvidēts

© Scanpix/AFP

Bijušais Ukrainas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs armijas ģenerālis Mikola Malomužs sacījis, ka Rietumi varētu pieļaut Krievijas prezidenta Vladimira Putina likvidēšanu tikai tad, ja tiks izmantoti kodolieroči, raksta unian.net.

Intervijā vietnei “Obozrevatel” viņš atzīmēja, ka tagad nav iespējams nogalināt Krievijas līderi. Problēma ir ne tikai Rietumu pozīcijās, bet arī Putina ļoti spēcīgajā drošības sistēmā.

Viņaprāt, Krievijas Federācijas prezidentu var vienkārši atcelt no amata bez fiziskas likvidācijas. Slepkavībai nepieciešams izmantot aģentus Krievijā vai izmantot politiķa tuvāko cilvēku loka palīdzību. Šī operācija būs ļoti grūts uzdevums pat Amerikas un Eiropas izlūkdienestiem. Malomužs piebilda, ka Putina svīta varētu palīdzēt viņu likvidēt, lai panāktu zināmu pretimnākšanu no Rietumiem.

“Pagaidām šīs personas nevar sākt nekādas darbības šajā virzienā, jo atrodas Krievijas Federācijas specdienestu kontrolē. Kad bruņoto spēku “veiksmīgās” darbības rezultātā sāks sabrukt drošības sistēma, tajā skaitā Putina spēki Ukrainas frontē, Krievijas prezidenta svīta par savu galveno mērķi var uzstādīt Putina likvidāciju. Domāju, ka Rietumi piekritīs viņu priekšlikumam, apzinoties, ka tādā veidā viņi izglābs pasauli no kodolkara un varēs vest sarunas ar rietumvalstīm,” sacīja Malomužs.

Pēc armijas ģenerāļa domām, daudz lielākas izredzes uz panākumiem ir Vāgnera vadītāja Jevgeņija Prigožina likvidēšanas operācijai. To tuvākajā laikā varētu veikt Ukrainas specdienesti. Prigožina fiziska iznīcināšana arī neradītu pretrunas ar Rietumiem, jo ​​viņš ir terorists.

Pēc bijušā Krievijas Federālā drošības dienesta pulkveža Genādija Gudkova domām Putins var kļūt par upuri pats saviem padotajiem - aizsardzības ministram Sergejam Šoigu un Krievijas bruņoto spēku virspavēlniekam Valērijam Gerasimovam.