Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Piontkovskis: Putins ir "saņēmis pļauku" no Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina

© Scanpix/Reuters

Politikas eksperts Andrejs Piontkovskis intervijā, kas ievietota YouTube, sacījis, ka Kolektīvās drošības līguma organizācijas liktenis ir iepriekš nolemts un organizācija brūk - Armēnija varētu to pamest pavisam drīz.

Politologs arī izteica viedokli par to, kā ĶTR varas iestādes veic atklātu ekspansiju Krievijas Federācijā, cenšoties atgūt savas sākotnējās Ķīnas teritorijas. Piontkovskis izteica viedokli par to, ka Sji Dzjiņpins bez kara atgūst sev piederošo no Krievijas Federācijas.

Pazīstamais politologs atgādināja kādu svarīgu notikumu, kas notika pavisam nesen, skaidrojot tā nozīmi: “Pats pēdējais trieciens, ja vēlaties, sitiens Putinam sejā, bija Ķīnas paziņojums par Vladivostoku kā Ķīnas Tautas Republikas iekšzemes ostu.”

“Tas notika divas nedēļas pēc tam, kad Ķīnas Dabas resursu ministrija publicēja karti, kurā redzams liels skaits krievu apmetņu ar oriģinālajiem ķīniešu nosaukumiem, kas tām bija pirms šīs teritorijas aneksijas, ko veica cariskā Krievija 19. gadsimta vidū. Tātad attiecības starp Ķīnu un Krieviju ir ļoti skaidras un nolemtas,” savu argumentāciju rezumēja Andrejs Piontkovskis.