Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

"Lufthansa" saviem pasažieriem piedāvās iegādāties nocenotu pārtiku

© Pixabay.com

Vācijas lielākais gaisa pārvadātājs "Lufthansa" saviem pasažieriem turpmāk piedāvās lētākas maltītes no produktiem, kam drīz beigsies derīguma termiņš

Lufthansa veiktajos lidojumos turp un atpakaļ uz Minhenes un Frankfurtes bāzes lidostām būs iespējams iegādāties preces par vienotu cenu - 3,5 eiro. Ierobežotā derīguma termiņa dēļ preces, kuras lidojuma laikā nav tikušas pārdotas, parasti pēc lidojuma tiek izkrautas un nodotas utilizācijai, kas ir ārkārtīgi neizdevīgi pārvadātājam.

Jaunais modelis paredz, ka īsi pirms lidmašīnas nosēšanās pasažieriem tiks dota iespēja uzzināt, kādi pārtikas produkti ir palikuši nenopirkti, un iegādāties šo pārtiku līdzņemšanai, ļaujot aviokompānijai nemaksāt par produktu pārstrādi.

Lufthansa meitas uzņēmumi Austrian Airlines, Swiss un Eurowings sāka piedāvāt šādas atlaides neiztirgotajai pārtikai jau 2022. gadā.

Jāpiebilst, ka, tā kā Lufthansa diezgan bieži saskaras ar atceltu vai pārceltu lidojumu problēmu, īpaši aktuāls ir jautājums, ko iesākt ar pāri palikušo pārtiku. Atgādinām, ka 2022. gada jūnijā aviokompānijas Lufthansa darbinieku streika dēļ lidostās iestrēga aptuveni 134 000 pasažieru. Arodbiedrība pieprasīja 20 000 strādnieku algu paaugstinājumu par 10%.