Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Polija paredz sacelšanos Baltkrievijā. Kā uz to reaģē Lukašenko?

© Pixabay.com

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko reaģēja uz poļu ģenerāļa Valdemāra Skšipčaka paziņojumu, ka Polija gatavo sacelšanos Baltkrievijā, vēsta unian.net.

Lukašenko sacīja, ka pirms dažiem mēnešiem esot ticis brīdināts, ka “viņi gatavojas”. Pēc viņa teiktā, Baltkrievija “pazīst viņus visus pēc vārda”.

“Par sacelšanos, par revolūciju - es nezinu, kam viņi gatavojas,” viņš teica Krievijas video intervijā.

“To, ka viņi gatavo kaut kādu kārtējo sacelšanos, to mēs zinām jau sen. Mēs esam izsekojuši, ka tur ir izveidoti veseli pulki un bataljoni. Mēs zinām, kur viņi atrodas, un mēs zinām visus pēc vārda. Mēs esam gatavi, lai viņi nāk,” piebilda Lukašenko.

Kā ziņoja Ukrainas neatkarīgā ziņu aģentūra UNIAN, bijušais Polijas aizsardzības ministra vietnieks Valdemārs Skšipčaks nesen paziņoja, ka Baltkrievijā notiks sacelšanās un viņiem jābūt gataviem to atbalstīt.

Šā gada februārī Lukašenko paziņoja, ka Lietuvas un Polijas iedzīvotāji “vēlas”, lai arī viņu valstīs būtu tāda pati diktatūra kā Baltkrievijā.

Rudenī viņš apsūdzēja Polijas varasiestādes kodolenerģijas eskalācijā. Vienlaikus pavasarī Krievijas vēstnieks paziņoja, ka Baltkrievija netālu no robežas ar Poliju izvietos kodolieročus. Baltkrievijas Republikas varas iestādes sacīja, ka var tos novietot “jebkur”.

Nesen Lukašenko izteicās, ka poļi un ukraiņi negrasās uzbrukt Baltkrievijai.